Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Jadran u godini jubileja lovi Ligu prvaka
11.09.2019 21:30

Jadran u godini jubileja lovi Ligu prvaka

 

Europska klupska vaterpolska sezona počela je istina još s posljednjim danima kolovoza i prvim krugom kvalifikacija za Ligu prvaka. No, tada još bez hrvatskih klubova. Predstojeći već vikend donosi i premijerni nastup Hrvata ove sezone u euro-kupovima. Kada je riječ o kvalifikacijama onog elitnog nadmetanja, Lige prvaka, splitski Jadran je prvo čiji će igrači uroniti u bazen.

U sezoni velikog jubileja, 100. obljetnice utemeljenja Vaterpolskog kluba Jadran, momčad sa Zvončaca u četvrtak, 12. rujna putuje u Beograd. Ondje ih od petak, 13. ovog mjeseca pa do nedjelje, 15. rujna čeka nastup na kvalifikacijskom turniru u društvu domaćina Crvene zvezde, francuskog Pays d'Aixa i atenskog Vouliagmenija.

- To je skupina koja je vrlo izjednačena i samim time nepredvidljiva. U ovoj skupini nema neke momčadi tipa recimo Lokomotiv iz Tbilisija. Ovdje su svi od reda sposobni otići dalje - uoči puta za Beograd će Ivan Asić, trener Jadrana. Strateg Splićana će to i potkrijepio činjenicama.

- Francuski sastav recimo smo mi prošle sezone u kvalifikacijskoj skupini pobijedili s tek golom razlike. Crvena zvezda je pak već i domaćinstvom pokazala kakve imaju ambicije, značajno su se pojačali, to je sad bitno izmijenjena momčad sa 6-7 novih igrača, kao i novi trener (Igor Milanović). Što se Vouliagmenija tiče, to je klub koji je zadnjih 10 godina odmah iza Olympiacosa u Grčkoj, ali su ih isto tako znali i pobjeđivati. Lani su igrali i četvrtfinale Eurokupa.

Trener grčke momčadi je nama sjajno poznati Hrvoje Koljanin, ali nije jedini Hrvat u klubu.

 - Ondje je i reprezentativac Andrija Bašić, ali i grčki reprezentativci poput Gounisa, Pontikeasa ili sjajnog Afroudakisa. Doveli su i crnogorskog centra Vukčevića.

Dodatan ispit za Asića i učenike mu je i podatak da će prvo puta Jadran igrati, trener Asić prvi puta i voditi momčad u skladu s novim, malo izmijenjenim pravilima.

- Za najveći dio momčad, tako i za mene je to novost. U biti nisu samo za Šetku i Powera koji su kroz reprezentaciju već ovog ljeta sve to uspjeli proći. Makar, postoji i još nešto. Turnir u Beogradu su ujedno nama i prve uopće natjecateljske utakmice ove sezone, dok su Francuzi i Zvezda već igrali prvi krug kvalifikacija. Međutim svemu unatoč, to nikako ne može biti izgovor za naš cilj a on je poznat. Biti među prva dva sastava u skupini - prije puta u Beograd će trener Asić.

 

___________________________________________________________________

 

Raspored i satnica beogradskog turnira

 

Petak, 13. rujna


19.00 Crvena zvezda - Pays d'Aix
20.45 Jadran - Vouliagmeni


Subota, 14. rujna


19.00 Crvena zvezda - Jadran
20.45 Pays d'Aix - Vouliagmeni


Nedjelja, 15. rujna


10.00 Jadran - Pays d'Aix
11.45 Crvena zvezda - Vouligameni

 

 

 

Skupine 2. kruga kvalifikacija za Ligu prvaka

 

SKUPINA ORADEA (Rumunjska)

Oradea

Brescia

Lokomotiv Tbilisi

Barcelona

 

SKUPINA BUDIMPEŠTA (Mađarska)

OSC Budimpešta

Potsdam

Sintez Kazanj

Dinamo Moskva

 

SKUPINA TERRASSA (Španjolska)

Terrassa

Strasbourg

Šabac

Steaua Bukurešt

 

SKUPINA BEOGRAD (Srbija)

Crvena zvezda

Jadran Split

Vouliagmeni Atena

Potsdam

 

Najnovije vijesti
PH - juniorke: U nedjelju ujutro kolo odluke
U-20: Joško Kerković odredio hrvatsku vrstu za Kuvajt
Liga prvaka:Samo Jug AO u 'radnoj temperaturi', Joković spasio 'djecu Pireja'
Liga prvaka:Težak poraz Mladosti u Budimpešti
Liga prvaka: Mladostaši gostuju kod prvaka Europe