Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
12.05.2020 14:08

VIJESTI IZ INOZEMSTVA

 

Grčka

 

Vlachopoulos napušta Eger

 

Ponajbolji grčki reprezentativac Angelos Vlachopoulos odlučio je napustiti redove mađarskog prvoligaša Egera, što je igrač i objavio na društvenim mrežama.

- "Bile su to tri nevjerojatno dobre godine, ali nažalost došao je trenutak oproštaja, zajedno s zahvalom svim suigračima, trenerima, navijačima...".

U nastavku oproštajne poruke Vlachopoulos je doduše prozvao i sadašnjeg predsjednika Egera kojeg drži odgovornim za propast kluba. Bilo kako bilo, zanimanje za Vlachopoulosa su već pokazali Brescia u Italiji, ali i Marseille, pa i Strasbourg u Francuskoj. Nije nemoguća ni opcija povratka u Olympiacos.

 

 

Mađarska

 

Szombathely odustao od Prve lige, Eger u problemu

 

Nevolje uvjetovane pandemijom koronavirusa sve su izraženija u mnogim vaterpolskim sredinama, pa i u onima za koje se dosad pretpostavljalo da dobro stoje. Vrlo jak mađarski prvoligaš Eger je ostao bez sponzora, a to je grad. Zoltan Szecsi, proslavljeni bivši reprezentativni vratar, sada predsjednik kluba službeno je proglasio insolventnost Egera. Klub sa 110-godišnjom tradicijom, koji okuplja 300 djece i koji je prošle sezone igrao polufinale Eurokupa u ovom je trenutku u velikom problemu. Trener Norbert Dabrowski je već napustio klub i postao direktor BVSC-a iz Budimpešte, a raste i broj igrača koji napuštaju redove Egera.

Szombathely, klub iz donjeg dijela prvoligaške ljestvice je zbog novčane krize već izvijestio vodstvo Mađarskog vaterpolskog saveza da su prinuđeni istupiti iz Prve lige. Treći pak prvoligaš, Miskolc odlučio je odreći se usluga svih stranaca, njih ukupno 6 (3 Srbina, 2 Crnogorca i 1 Talijan). No Miskolc ipak popunjava svoje redove domaćim, mađarskim igračima, pa i Lukasom Semanom, Slovakom koji ima međutim i mađarsko državljanstvo pa ga niti ne smatraju u cijelosti strancem.

 

 

Italija

 

Treninzi momčadi počinju 18. svibnja

 

Vincenzo Spadafora, ministar sporta Italije potvrdio je u izjavi za RAI, tamošnju državnu televiziju, kako će Vlada dopustiti od 18. svibnja treniranje sportašima i u kolektivnim sportovima, što dakle znači i u vaterpolu. Dosad vaterpolisti ondje mogu trenirati samo pojedinačno. Iznimka je tek nogomet koji je ionako sasvim druga dimenzija. Ujedno, talijanski ministar sporta očekuje da bi se krajem ovog mjeseca mogli u toj državi otvoriti i bazeni.  

 

Najnovije vijesti
Ivan Krapić seli u Francusku
Andrija Vlahović iz Solarisa na Siciliju
Dopuštene utakmice na otvorenim bazenima od 30. V., a u natkrivenim od 13. VI.
U POSJETU BARAKUDAMA - Ivan Buljubašić
Splitski bazen na Zvončacu uskoro očekuje novo ruho