Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Franulović u Šabac, a Tiozzo i Periš na Malti odnosno Siciliji
19.08.2019 15:03

 Franulović u Šabac, a Tiozzo i Periš na Malti odnosno Siciliji

 

Približavamo se početku nove sezone europskih klupskih nadmetanja koje počinje jasno s kvalifikacijama. Od 29. kolovoza do 2. rujna odigrat će se dva turnira prvog kvalifikacijskog kruga Lige prvaka. U ovom stupnju natjecanja Hrvatska još nema niti jedan klub, ali imamo jednog predstavnika kao službenu osobu.

Naime, riječki sudac Andrej Franulović određen je od LEN za jednog od djelitelja pravde na turniru u Šapcu, u Srbiji gdje će se natjecati grčki Apollon iz Smirne, rumunjska Oradea, moskovski Dinamo, istanbulski Galatasaray i dva srpska kluba, Crvena zvezda i domaćin Šabac.

Od 13. do 15. rujna u četiri će se grada odigrati prvi kvalifikacijski turniri Eurokupa, a u ovom će stupnju natjecanja nastupati i dva hrvatska kluba.

Kao što je već znano temeljem ranije održanog ždrijeba. u navedenom će razdoblju naš Mornar BS u Splitu biti domaćinom skupine u kojoj će biti još belgijski Antwerpen i dva španjolska kluba, Mataro i Mediterrani. Drugi hrvatski klub u ovim kvalifikacijama, šibenski Solaris ima izuzetno teško gostovanje na turniru u mađarskom Egeru gdje ih osim Egera čekaju još i ruski Šturm 2002 iz Ruze i kragujevački Radnički.

No, LEN (Europska organizacija vodenih sportova) odredila je i suce za kvalifikacijske turnire Eurokupa. Tako će dvojica splitskih sudaca, Robert Tiozzo i Nenad Periš dijeliti pravdu u ovom stupnju nadmetanja. Tiozzo je određen za turnir na Malti (Posillipo, Noisy-le-Sec, Miskolc i Valetta, dok će Periš na Siciliju, u Siracusu gdje će igrati Ortigia, Montpellier, Apoel Larnaca i Partizan.

Najnovije vijesti
LIGA PRVAKA Hrvoje Benić strijelac najljepšeg gola 9. kola Lige prvaka
Koronavirus zaustavlja vaterpolo u Italiji
Hrvati u inozemnim ligama
RVL za vaterpolistice: Mladostašicama još jedan naslov
LIGA PRVAKA - Sažetak 9. kola skupine A: Gospari na korak do vrha