Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
OI u Tokiju od 23. VII. do 8. VIII. 2021.
30.03.2020 17:17

 

 

OI u Tokiju od 23. VII. do 8. VIII. 2021.

 

 

Olimpijske igre u Tokiju, odgođene s ljeta 2020. na godinu dana kasnije, održat će se od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021.

Tako su odlučili Međunarodni olimpijski odbor, Međunarodni paraolimpijski odbor, Organizacijski odbor OI u Tokiju 2021., gradske vlasti Tokija kao i japanska državna vlada. Vijest je i službeno objavljena na mrežnim stranicama MOO-a, pa tako i za naš sport krovne svjetske sportske organizacije, FINA-e.

Novi datumi odigravanja Olimpijskih igara u Tokiju su praktički podudarni onima koji su planirani za 2020. godinu. Ovakva je odluka poprilično razumna, a i s logističke strane vjerojatno najjednostavnija za provedbu. Međunarodni savez vodenih sportova (FINA) u svojem priopćenju za javnost pozdravlja ovakvu odluku, te izvješćuje kako će u dogovoru s organizatorima sljedećeg Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima, u Fukuoki (Japan), morati pronaći odgovarajući novi termin. Naime, spomenuto Svjetsko prvenstvo trebalo se izvorno održati od 16. srpnja do 1. kolovoza 2021. što sada dakako više nije opcija.

 

Najnovije vijesti
Hrvatska reprezentacija na pripremama u Dubrovniku od 10. do 14. lipnja
SRETAN ROĐENDAN - Maro Balić
Dva najljepša dana u POŠK-ovoj povijesti
Jugovo slavlje na Margitszigetu prije 4 godine
Nathan Power otišao iz Jadrana