Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
EP: Uvjerljiv start Barakuda, Njemačka ostavljena na minus 8
14.01.2020 15:44

Uvjerljiv start Barakuda, Njemačka ostavljena na minus 8

 

 

Odličan početak zahtjevnog turnira, te visoka, uvjerljiva, te i više no zaslužena pobjeda naše muške reprezentacije. U 1. kolu A skupine, Hrvatska je pobijedila Njemačku sa čak 8 golova razlike što je najviša pobjeda Barakuda nad Nijemcima na ovakvim turnirima. Na natjecanjima na kojima je nerijetko znalo biti i podosta muke, nervoze, grča.

 

 

Ovo potonje - nervoza, u manjoj mjeri grč, bilo je lagano za zamijetiti samo u prvoj četvrtini. Onoj jedinoj koju je suparnik uostalom i dobio. Vodili su Nijemci u tom razdoblju triput, sva tri puta minimalno (1:0, 2:1, 3:2), te tu valja istaknuti našeg vratara Marka Bijača koji je samo u prvih 8 minuta prikupio 6 obrana. Važno stoga što upravo Markovom zaslugom, Njemačka nije otišla na više od gola prednosti. Ne tvrdimo da bi to bilo nedostižno, ali čemu si stvarati veće probleme i to još tamo gdje nisu potrebni.

 

 

Lovre Miloš je tri i pol minute prije kraja druge dionice prvi put Hrvatsku doveo u prednost (4:3), vrlo brzo golom Benića ona je i povećana (5:3), te do kraja utakmice više i nije prestajala padati. U poluvremenu 7:4, nakon treće dionice 13:5, a sredinom zadnje četvrtine bilježimo i najvećih (+10) 16:6. U našoj reprezentaciji su se u strijelce upisali svi osim Xavija Garcije, ali on je ionako specijalist za asistencije. Protiv Njemačke ih je imao čak 4 uz dvije blokade, jedan izbačaj.

Odličan početak Barakudinog siječnja 2020. u Budimpešti.

 

 

 

Ivica Tucak, hrvatski izbornik:

 

- Ova njemačka momčad je puno, puno teža, zahtjevnija od ovo što konačan rezultat govori. Zato je naša pobjeda tim značajnija. Nama je trebalo neko vrijeme u početku kako bi se smirili odnosno koncentrirali i takvi onda mirno privodili akcije i napade kraju. Čestitam momcima na pobjedi.

Maro Joković:

 

- Nisam ni očekivao veliku borbu u vodi, ali rezultat je nešto s čime možemo biti itekako zadovoljni.

 

Hrvoje Benić:

 

-Svaka je utakmica jasno važna, ali prva na natjecanju je možda čak i najbitnija. Zato jer vam trasira cijeli daljnji put. Nadam se da ćemo ubuduće samo podizati formu, kako vrijeme bude odmicalo. Oni manji napadački problemi u početku su više možda stvar prilagodbe na sam bazen, na naš osjećaj u bazenu. Mislim, očekivao sam ovakav start. Možda ne rezultatski ovako dobro, ali ne žalimo se.

 

Ante Vukičević:

 

- Ovo je jako dobra uvertira, jako dobro za pronalaženje nekog pobjedničkog ritma, takvog ulaska u prvenstvo. Moramo biti zadovoljni nakon prve utakmice.

 

Luka Bukić:

 

- Znali smo da će otvaranje EP biti malo "nervozna" utakmica. To i obično tako bude. Početak je bio onako, gol za gol, ali na koncu čista, uvjerljiva pobjeda.

 

Lovre Miloš:

 

- Bilo je malo nervoze na početku kako zbog prve utakmice, tako zbog prisjećanja na Gwangju prošle godine. Tamo je u zadnjoj četvrtini još bilo 7:7. Konačan rezultat je ipak pravo mjerilo kvalitete nas i Nijemaca.

 

 

 

NJEMAČKA - HRVATSKA 9:17 (2:1, 2:6, 1:6, 4:4)

 

BUDIMPEŠTA - Duna Arena. Gledatelja 500. Suci: Naumov (Rusija) i Colombo (Italija). Opunomoćenik: Raovec (Slovenija)

 

NJEMAČKA: Schenkel (7 obrana), Reibel 2, van der Bosch, Real 1, Schulz, Jüngling 2, Strelezkij, Gielen, M. Stamm, Ma. Ćuk, Restović 3, Eidner, Götz. IZBORNIK: Hagen Stamm.

 

HRVATSKA: Bijač (11 obrana), Macan 1, Fatović 2, Lončar 1, Joković 1 (1), Bukić 2, Vukičević 2, Bušlje 2, Miloš 3, Vrlić 2, Benić 1, Garcia, Marcelić (1 obrana). IZBORNIK: Ivica Tucak

 

PETERCI: Njemačka -, Hrvatska 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Njemačka 13,  Hrvatska 11. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Real (23).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Njemačka 6-10 (60%), Hrvatska 8-12 (66%)

 

Najnovije vijesti
DVIJE OLIMPIJADE OD ZLATA NA TEMZI
Boris Letica pojačava Primorje EB
Ante Vukičević: Nisam igrao od veljače, ali fizički sam spreman
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
Toni Knežević iz POŠK-a u Bordeaux