Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Mladen Drnasin izabran za predsjednika HVS-a
08.10.2018 16:51

 

 

Splitski poduzetnik i bivši vaterpolist, dugogodišnji dužnosnik u svom matičnom klubu Jadranu, te HVS-u, Mladen Drnasin (51) novi je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza. Izabran je jednoglasno na jučer održanoj izvanrednoj sjednici Skupštine HVS-a, nakon što je dosadašnji predsjednik, inače najtrofejniji u povijesti HVS-a sa čak 14 seniorskih medalja Barakuda, Predrag Sloboda podnio ostavku.
- Bilo bi mi najdraže kada bi mogao obećati da ćemo primjerice i za 10 godina moći izaći s monografijom kakva je napravljena nedavno, u mandatu prethodnika, kada bi imali novo zlatno desetljeće - rekao je novoizabrani predsjednik Drnasin prigodom predstavljanja svojeg programa.
- Sve što ćemo raditi u budućnosti bit će jednako dosadašnjem dijelu, a to između ostalog znači kako nema, niti je ikada bilo mjesta klubaštvu u Savezu. Svatko od nas jest u nekom klubu, jesmo sportski suparnici, ali sve što činimo je samo u interesu hrvatskog vaterpola. Cilj je i nadalje ostati u krugu osvajača medalja na svim natjecanjima.


Ipak, novi je predsjednik ukazao i na određene probleme.
- Sigurno da su najveći problemi u radu s mladima povezani s nedostatkom infrastrukture i trenera. Što se prvog tiče, to se ponajviše možda osjeća upravo u gradu iz kojeg dolazim, u Splitu. Ondje postoje tri velika kluba, a tek je jedan bazen i uvjeti za rad su daleko od idealnih. Nadam se da ćemo uskoro imati još barem 1-2 natkrivena bazena. jasno, Hrvatski vaterpolski savez nije taj koji može, niti je nadležan za izgradnu bazena jer to spada u domenu lokalnih zajednica. Što se trenera tiče, najveći je problem što oni nisu odgovarajuće plaćeni, a radi se o ljudima koji nisu tek puki treneri naše djece. Oni su i pedagozi, pa ako hoćete i životni mentori.
Kako ne bi netko pomislio da je baš sve u hrvatskom vaterpolu idealno, novi predsjednik Mladen Drnasin je naznačio i ono u čemu se nije dosad uspjelo i gdje postoje problemi.
- Ženski vaterpolo. Tu ne možemo biti zadovoljni. Imamo nedovoljan broj kako klubova, tako i djece. Nedavno smo imali sjajno okupljanje mlađih uzrasta svih vaterpolskih klubova u Vukovaru, sjajan kamp. Ondje je bilo 260 djece, ali od toga tek 8 djevojčica. Svjestan sam da se vaterpolo u većem dijelu javnosti doživljava kao muški sport, no takvo viđenje, takva percepcija na ruši ugled u međunarodnim vaterpolskim organizacijama. Tu ćemo nužno morati napraviti više - zaključio je Mladen Drnasin.
Za početak i jest. Naime, prva odluka novog saziva UO HVS-a je da svi muški prvoligaški klubovi do početka sezone 2020/21. moraju obvezno imati jedan ženski sastav uzrasti do 15 godina. Pri samom kraju Skupštine usvojen je i Financijski plan za 2019. godinu u visini cca 13 milijuna kuna, a ujedno je od nastupajuće sezone 2018/19. povećan broj stranaca u klubovima s dosadašnja 2 na 3.

TIJELA HVS-a

 

UPRAVNI ODBOR - Mladen Drnasin predsjednik, Predrag Sloboda, Željan Konsuo, Saša Dujmić i Perica Bukić dopredsjednici, te članovi Milivoj Bebić, Boris Labar, Boško Lozica, Ante Kulušić, Adrian Ježina, Hrvoje Akrap, Dalibor Bilić, Tomislav Dumančić, Kristijan Pavić i Samir Barač.

 

 

NADZORNI ODBOR: Tomislav Družak predsjednik, te članovi Tomislav Jukić i Frane Mitrović.
 

DISCIPLINSKI SUD: Đuro Sessa predsjednik, te članovi Vlado Bosner, Damir Mišić, Alen Pešušić i Igor Žurić.
 

LISTA ARBITARA: Đuro Sessa, Mirela Varović, Mladen katunarić, Žarko Mihaljević, Davor Poković, Bruno Spitz, Toni Vukičević, Igor Hontić i Marijan Miletić.

 

Hrvatski vaterpolski savez bogatiji je za novog člana. To je Ženski vaterpolski klub Marsonia iz Slavonskog Broda. Nakon što su već nekoliko godina punopravni i vrlo aktivni članovi vaterpolske obitelji i muški im kolege iz VK Marsonia koja je dosad organizirala jedan Final Four Hrvatskog kupa kao i utakmicu Hrvatska - Njemačka u Svjetskoj ligi, 10. travnja ove godine, a Zdravko Aladrović je član stručnog stožera juniorske vrste, sada je u članstvo HVS-a primljen i ŽVK Marsonia. 

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti
Uvjerljiva pobjeda nad Kazahstanom
Zagrijavanje s Kazahstanom (18. VI - 14.00, ArenaSport 1)
Ivica Tucak: Motivacija nam je na najvišoj razini
Počeo ženski kamp HVS-a u Varaždinu
Završio kamp HVS-a u Šibeniku