Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Pripreme hrvatske sveučilišne reprezentacije za Univerzijadu
19.06.2019 19:16

Pripreme hrvatske sveučilišne reprezentacije za Univerzijadu

 

 

U Zagrebu se na priprema nalazi hrvatska sveučilišna vaterpolska reprezentacija, momčad koja se priprema za nastup na skorašnjoj Univerzijadi u Napulju (2. do 14. srpnja)

Trener Robert Sappe i pomoćnik Hrvoje Kundid okupili su respektabilan sastav u kojem će biti teško odrediti najbolje za natjecanje na jugu Italije, ali i sastav koji bi trebao kandidirati za medalju.

Trenutačno se u Zagrebu na priprema nalaze kandidati:

- vratari: Luka Podrug (Mornar BS) i Antonio Vukojević (Jug CO)

- centri: Luka Paparić (Primorje EB), Branimir Herceg (Mladost) i Jakov Škiljić (Medveščak) - braniči: Matias Biljaka (Mladost), Nikola Štrkalj (Šibenik) i Marko Valečić (University Berkeley).

- napadači: Ivan Živković (Mornar BS), Duje Pejković (Jadran), Zvonimir Butić (Jadran), Marin Delić (Jadran), Luka Brčić (Medveščak), Franko Lazić (Mladost), Dario Rakovac (Primorje EB) i Antonio Buha (Vouliagmeni Atena).
- Ovo je nakon Univerzijade 2009. u Beogradu i ondje osvojenog srebra, prvi nastup Hrvatske na ovakvom natjecanju. U suradnji s dopredsjednikom HVS-a Pericom Bukićem, koordinatorom mlađih reprezentacija Nevenom Kovačevićem, izbornikom Tuckom, te uz savjete bivših i sadašnjih trenera ovih igrača, složena je jedna odlična reprezentacija. Jaki smo na svim pozicijama i slatke brige su nam koga izostaviti. Veći su nam problem nova pravila i nemogućnost odigravanja probnih utakmica kako bi testirali prilagodbu. Međutim, u Napulju nam je jasno cilj osvajanje medalje - istaknuo je trener hrvatske reprezentacije Robert Sappe. Ova će momčad završne pripreme, nakon Zagreba, odraditi u Splitu odakle i kreću za Napulj 30. lipnja.

 

-------

 

SKUPINE UNIVERZIJADE U NAPULJU

Skupina A: SAD, Rusija, Francuska, Južna Koreja i Velika Britanija

Skupina B: Hrvatska, Italija, Mađarska, Australija i Japan

 

Hrvatska će prvu utakmicu odigrati 2. srpnja protiv Australije (17.30), zatim slijedi 4. srpnja i utakmica protiv Mađarske (19.30), pa 6. srpnja Japan (17.30), da bi natjecanje u skupini Barakude-studenti okončali 8. srpnja protiv domaćina Italije (19.30).

 


 

 

Najnovije vijesti
Sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja
SRETAN ROĐENDAN - Nikša Dobud
Pripreme ženske kadetske reprezentacije (do 16 godina) na Korčuli
Kamp HVS-a u Zadru
PRVENSTVO HRVATSKE - Žene, za 3. mjesto; Primorje EB - Bura igrat će u subotu, 8. kolovoza