Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Jug osvoji KUP RH
17.12.2017 17:30
Jadran je vodio nakon prve četvrtine, ali od druge sve je krenulo u očekivanom smjeru.

Kažu da je utakmice u kojima se unaprijed zna pobjednik najgore igrati, štoviše, nije baš ugodno to ni gledati, ali nekako sumnjamo da jugašima nije bilo zadovoljstvo provesti vikend u hrvatskoj metropoli i pospremiti novi i unaprijed uknjiženi trofej u svoje vitrine kao novu potvrdu nastavka vlastite dominacije.

Jugaši, koji, ako ćemo se samo kratko nadovezati na prethodno napisano, u Hrvatskoj i regiji više nemaju pravu konkurenciju, slijedom toga ni teške utakmice, u finalu 26. izdanja Hrvatskog kupa na bazenu Mladosti ipak su naišli na momčad koja ih je barem u jednom dijelu utakmice stavila u nervozu. Ono, dovoljno da se dlanovi zaznoje, a da opet se ništa ne osjeti na konačnom rezultatu. Za jugaše upakiranom u 13. Kupu i ukupno 60. trofeju.

Anić se pokazao

Splitski Jadran izborio se za tu čast da se s Jugom bori za naslov makar je odavno u trofej pobjednika ugravirano Jugovo ime. No Splićanima treba stisnuti ruku i čestitati na jednom od njihovih najvećih uspjeha u povijesti, 2003. godine također su igrali i izgubili finale Kupa od Juga kada se još igralo na dvije utakmice. I ako ćemo proricati u budućnost, na Savi je vjerojatno rođeno novo veliko hrvatsko rivalstvo.

Naravno da ništa ne bi promijenilo da je Jadran bio kompletan s ozlijeđenim Šetkom, da iskusni Antonijević nije otišao put Saudijske Arabije ili da Franičević nije bio tu samo da popuni broj, ali i bez njih, s poluzdravim Krapićem, jadranaši su uspjeli ono što je svaki navijač i gledatelj želio makar nije bilo realno. Održati utakmicu u neizvjesnosti više od ne jedne četvrtine, već pola.

Zahvale prije svega idu vrataru Mati Aniću koji je pred očima izbornika Tucka u trećoj minuti obranio peterac Renzutu i tako prebacio svoju formu i u finale, a formalni gosti ne samo da nisu primili pogodak u prvih osam minuta, već je Buzdovačić realizacijom igrača više doveo momčad Ivana Asića u vodstvo. Za, ne pretjerujemo, nezamislivo – Jadranovo vodstvo na kraju prve četvrtine.

19 “egal” minuta 

Uz Anića, koji je uz peterac skinuo još četiri udarca, pohvale zaslužuje i obrana koja je “izginula” na oba igrača manje, no kada je Fatović na ulasku u desetu minutu (opet nešto nezamislivo) upisao Jug na semafor, započelo je neizbježno. U istoj minuti jugaši su i preokrenuli rezultat (Joković), a u četiri sljedeće s još dva gola dali utakmici očekivani smjer.

Ipak, da nam je (nama gledateljima) netko ponudio da će u 19. minuti biti samo 4:2 za Jug, potpisali bismo odmah jer dobili smo neizvjesnost dosta dužu od očekivane. Samo što više sluha nisu imali Dubrovčani poželjevši apsolutan mir za završne minute koji su si i priuštili pobjegavši jadranašima na 7:2 uoči posljednje četvrtine.

Hrvatski vaterpolski kup, finale:

Jug CO – Jadran Split 11:4 (0:1, 4:0, 3:1, 4:2)

Jug CO: Bijač (13 obrana), Jarak; Macan, Fatović 3, Lončar 1, Joković 3, Garcia 1, Ivanković, Rašović, Renzuto 1, Pavličević, Benić, Lozina, Žuvela 1

Jadran Split: Anić (8 obrana), Strujić; Miletić, Marinić Kragić , Krapić, Butić , Pejković, Power 1, Marelja, Visković 2, Milardović, Bušelić, Buzdovačić 1, Franičević

Igrač više: Jug CO 4/8, Jadran Split 2/11

Peterci: Jug CO 0/1, Jadran Split 0/0

Izvor:www.sportarena.hr

 

Najnovije vijesti
REGIONALNA VATERPOLSKA LIGA Završni turnir (19. i 20. travnja)
Hrvatska otvara protiv Kazahstana
Pavić i Dobud u idealnih 7
Splitski Mornar BS u polufinalu
Proljetni kamp vaterpolskog saveza u Crnici