Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Mateo Ćuk u Gwangjuu za Nijemce
11.07.2019 13:23

NJEMAČKA

Mateo Ćuk u Gwangjuu za Nijemce

 

Njemački izbornik Hagen Stamm odredio je momčad koja će predstavljati boje te zemlje na muškom vaterpolskom turniru skorašnjeg Svjetskog prvenstva. U 13 igrača nalazi se i jedan Hrvat. Zagrepčanin iz berlinskog Spandau 04, centar Mateo Ćuk (1990.). Na nedavnoj utakmici u Splitu u kojoj je Hrvatska pobijedila Njemačku 22:10, Ćuk je postigao 2 gola za njemačku vrstu i bio jedan od boljih pojedinaca suparničkog sastava. Svojedobno je, u juniorskim danima, Mateo Ćuk igrao za Njemačku i štoviše osvojio naslov juniorskog prvaka Europe (2009. godine).

Nijemci su u Gwangjuu razvrstani u skupinu D s momčadima Italije, Japana i Brazila, a nije nemoguće da će nam upravo oni biti suparnici u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Dakako pod preduvjetom da Barakude osvoje prvo mjesto u našoj skupini.

Njemačku reprezentaciju čine - Marko Stamm, Maurice Jüngling, Marin Restović, Denis Strelezkij, Ben Reibel, Mateo Ćuk i Lucas Gielen (Spandau 04), Tobias Preuß, Julian Real, Moritz Schenkel i Kevin Götz (Waspo 98 Hannover), Dennis Eidner (Duisburg) i Timo van der Bosch (Ludwigsburg).  

Najnovije vijesti
FINAL FOUR RVL:Jugaši laganom pobjedom u finale protiv Mladosti
FINAL FOUR RVL: Mladost izborila finale!
FINAL FOUR RVL:Uručeni trofeji najboljim pojedincima
RVL: Večeras počinje najbolji Final Four posljednjih godina (sve utakmice na Arena Sport 1)
KUP RH - Mlađi juniori: Rezultati 4.kola