Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Danas četvrtfinale s Grkinjama (13.00)
11.07.2019 07:04

EUROPSKO KADETSKO PRVENSTVO ZA ŽENE - Kiriši, 7. do 14. srpnja

 

 

Danas četvrtfinale s Grkinjama (13.00)

 

 

Hrvatska kadetska ženska vrsta ne na Europskom prvenstvu koje se ovog tjedna održava u Rusiji, u Kirišiju već praktički ostvarila cilj. Ulazak među 8 najboljih sastava na kontinentu lijep je domet za naš ženski vaterpolo i ovu generaciju djevojaka. Četvrtfinale je bio planiran, ali i objektivan cilj hrvatske reprezentacije, a sve iznad bi bilo ravno spektaklu.

Danas, u četvrtak, 11. srpnja Hrvatice igraju četvrtfinale protiv Grčke. Vaterpolo je u toj zemlji i u ženskoj konkurenciji vrhunski, u europskim i svjetskim razmjerima. Štoviše, grčki ženski vaterpolo bilježi čak i jače rezultate od muških im kolega. Dakako, govorimo o uzrastu seniora odnosno seniorki, pa tako bilježimo grčku žensku seniorsku vrstu koja je triput bila srebrna na EP. Jedno od ta tri srebra osvojile su baš na smotri u našem glavnom gradu, u Zagrebu 2010.

No, kakvo je stanje u mlađim uzrastima? Ukoliko je suditi po dosadašnjim rezultatima uzrasta do 15 godina u Kirišiju, Grkinje su odlične.

- U skupini je Grka je dobila, već bih rekla 'pomela' Slovačku 41:3! Najveća razlika koju sam ikada vidjela u ženskom vaterpolu - iz Rusije će za hvs.hr naša trenerica Mia Šimunić.

- Zatim su remizirale s Talijankama (7:7) i osvojile prvo mjesto zbog gol-razlike, jer i Italija je bila uvjerljiva protiv Slovačke i dobila 25:3, ali ipak onih nevjerojatnih 38 golova plusa... To se ne može nadmašiti.

Što se tiče Slovačke s kojom su se Grkinje tako 'grubo poigrale', to je pak reprezentacija slabija od naše, ali ne toliko slabija da bi se mogli nadati čudu.

- Grčka je svakako favorit u okršaju s nama, ali mi ćemo probati odigrati najbolje što znamo i možemo, te tako vidjeti gdje smo - veli trenerica Šimunić.

Makar, jedno znamo već sada gdje smo. U prvih 8 u Europi! Nije malo, nije loše. Uopće nije.

Utakmica četvrtfinala Hrvatska - Grčka počinje danas u 13.00 sati po našem vremenu i to je prvi četvrtfinalni par. U ostalima se sastaju: Mađarska - Nizozemska (14.30), Italija - Španjolska (16.00), te Francuska - Rusija (17.30). Daleko najneizvjesniji par je svakako onaj Španjolki i Talijanki. Derbi dana.

 

Live straming možete pratiti ovdje, a live scoring ovdje

 

 

Najnovije vijesti
FINAL FOUR RVL:Jugaši laganom pobjedom u finale protiv Mladosti
FINAL FOUR RVL: Mladost izborila finale!
FINAL FOUR RVL:Uručeni trofeji najboljim pojedincima
RVL: Večeras počinje najbolji Final Four posljednjih godina (sve utakmice na Arena Sport 1)
KUP RH - Mlađi juniori: Rezultati 4.kola