Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Liga prvaka 2020./21. s 12 klubova?
02.06.2020 10:12

Liga prvaka 2020./21. s 12 klubova?

 

Europska organizacija vodenih sportova (LEN) još nije službeno objelodanila sustav natjecanja u europskim kupovima sljedeće sezone, no direktor LEN Marco Birri da je za naslutiti u izjavi za talijanski vaterpolski portal "waterpolopeople" opciju po kojoj bi se Liga prvaka skratila. U konačnici, to je nešto o čemu se već neko vrijeme govori u vaterpolskim klubovima na našem kontinentu.

 

Riječ je o ideji da Liga prvaka sljedeće sezone broji 12 klubova, a ne 16 kako je to bilo ove, zbog koronavirusa nasilno prekinute sezone. Igralo bi se u dvije skupine od po 6 klubova, a od ukupnog broja 12 momčadi, 10 je već sada praktički znano. To su klubovi koji svi imaju ugovor s LEN - Jug AO, Pro Recco, Ferencvaros, Barceloneta, Olympiacos, Spandau 04, Waspo 98 Hannover, Marseille, Dinamo Tbilisi i Jadran iz Herceg Novog, dakle momčadi koje su igrale Ligu prvaka i u sezoni 2019./20.

 

- "Iz razgovora s čelnicima svih klubova, niti jedan nije izrazio mogućnost da ne sudjeluju u ovom natjecanju" - rekao je Marco Birri za spomenutu talijansku web stranicu.

 

U pogledu kvalifikacija za Ligu prvaka, igrao bi se samo jedan, a ne kao dosad tri kvalifikacijska kruga. Kvalifikacije bi počele krajem listopada, a natjecanje unutar skupina 11. i 12. studenog 2020. godine. Momčadi koje bi ispale u kvalifikacijama Lige prvaka, nastavile bi natjecanje u 1. kolu Eurokupa. Završni turnir osam najboljih sastava Lige prvaka igrao bi se na sjeveru Njemačke, u Hannoveru od 4. do 6. lipnja 2021.

 

Za očekivati je da se LEN u skoro vrijeme oglasi i sa službenom potvrdom sustava natjecanja u euro-kupovima sljedeće sezone.

 

Najnovije vijesti
Država osigurala minimalce i za lipanj, a za 22 saveza osigurano još 20 milijuna kuna
Solaris - Jug Adriatic osiguranje (21.00 - Planet Sport TV)
Luka Bukić, Ivan Marcelić i Miroslav Perković najbolji pojedinci RVL 2019./20
PH mlađi kadeti (Šibenik): Mali Primorjaši najbolji u državi
Konferencija Water Polo Presspoint