Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Dragan Matutinović ruski izbornik i trener Dinama iz Moskve
05.11.2019 09:59

Dragan Matutinović ruski izbornik i trener Dinama iz Moskve

 

Dragan Matutinović novi je izbornik ruske vaterpolske reprezentacije i tamošnjeg prvoligaša, Dinama iz Moskve. Vijest je potvrdio sam splitski strateg koji je neko već vrijeme u kontaktima s ruskim vaterpolskim dužnosnicima.

- Novi izazov, velika država sa silnom vaterpolskom poviješću i tradicijom, ali i s vrlo dobrim igračima. Ponosan sam što su me odabrali, te sam uvjeren da ću povjerenje i ispuniti - rekao je Dragan Matutinović.

Hrvatski stručnjak trebao bi rusku reprezentaciju voditi na Europskom prvenstvu u siječnju u Budimpešti, na kojem se Rusija nalazi u skupini B s momčadima Srbije, Rumunjske i Nizozemske. Rusija će već za koji dan igrati utakmicu Svjetske lige, ali taj susret još neće voditi Matutinović. Dragan Matutinović je u trenerskoj karijeri od nacionalnih vrsta vodio muške reprezentacije Španjolske (olimpijsko srebro u Barceloni 1992.), te Francuske, Slovačke i Turske, kao i ženske reprezentacije Kine, kao i Hrvatske. Upravo mu je posao vođenja hrvatskih vaterpolistica u ljeto 2018. na Europskom prvenstvu u Barceloni bio posljednji trenerski angažman prije ovog u Rusiji.

Podsjetimo, dosadašnji ruski izbornik bio je njihov nekadašnji poznati i vrlo dobri reprezentativac, Sergej Jevstignjejev.

 

Najnovije vijesti
PRVENSTVO HRVATSKE - Osvrt nakon polufinala
OBLJETNICA ROĐENJA - Zdravko Ćiro Kovačić
PRIJELAZNI ROK (VIII)
Mladost u finalu protiv Jug Adriatic osiguranja
PRVENSTVO HRVATSKE - Poredak 5. - 8. mjesta, 1. utakmice