Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
PH za juniore u Dubrovniku na PlanetSportu
11.02.2019 17:51

Hrvatska dobiva novog juniorskog prvaka države

 

 

Sljedeća dva dana, točnije u utorak i srijedu, 12. i 13. veljače, dubrovački bazen u Gružu ugošćuje četiri najbolje juniorske vaterpolske družine u Hrvatskoj. Dubrovnik je naime domaćinom završnom dijela Prvenstva Hrvatske u vaterpolu za juniore.

Riječ je o u biti kulminaciji nadmetanja koje je počelo proteklog mjeseca, kada su 15. i 16. siječnja dva polufinalna turnira juniorskog Prvenstva Hrvatske (u Splitu i Šibeniku), a s kojih su po dvije najbolje momčadi stekli pravo nastupa za vrh, u Dubrovniku.

Podsjetimo, tada su iz splitske skupine dalje prošli Primorje EB i Mornar BS s po dvije pobjede i jednim porazom, ispred Zadra 1952 i Medveščaka koji su imali po jednu pobjedu i dva poraza.

U šibenskoj je skupini nadmoć iskazao dubrovački Jug CO sa sve tri pobjede, dok je Mladost bila druga s 2 pobjede i porazom. Iza njih su se poredali tada splitski Jadran (pobjeda i 2 poraza) odnosno Solaris (sva tri poraza).

Četiri najbolje momčadi u Gružu će u praktički samo 24 sata odigrati po čak po tri utakmice. Naime, igra se ligaškim sustavom (svak' sa svakim), te se na taj način radi i konačan poredak. Velik broj utakmica, a tu više nema slabog suparnika, u tako malo vremena sigurno da stvara dodatan pritisak i opterećenje igračima i njihovim trenerima. Upravo je i zato teško predvidjeti pobjednika ili ikomu stavljati oko vrata uteg favorita. Opet, činjenica jest da je lagana prednost na jugašima. Prvo, igraju doma; drugo, već su i u polufinalnom turniru iskazali kvalitetu, te su jedini bez poraza došli do ovog stadija natjecanja; te treće, imaju u svojem sastavu nekolicinu već solidno iskusih pojedinaca i u seniorskim nadmetanjima uključujući, neki od njih, i Ligu prvaka (Žuvela, Kržić, Stahor, Cukrov, pa i vratar Vukojević). Stoga malenu prednost ipak usuđujemo dati učenicima trenera Veselina Đuhe.

No, tik 'vratom' mladim Gosparima su i ostala tri sastava. Mladost također ima i dečke sa seniorskim iskustvom, pa i u Ligi prvaka (Bajić, Herceg, Samardžić). Upravo su oni jedan od zaloga vjere u uspjeh Mladosti njihovog trenera Damira Vinceka koji je to i naglasio uoči početka turnira u Gružu.

Splitski Mornar BS kojeg vodi trener Danijel Burić odnosno riječko Primorje EB s trenerom Davidom Burburanom jednako će se tako oslanjati ponajviše na igrače koji igraju Regionalnu ligu. Za Mornar BS to su Roko Akrap, Goran Solje, kod Riječana pak Tin Brubnjak.

 

Posebnost ovog završnog turnira, baš kao i polufinalnih turnira odigranih prije nepunih mjesec dana, jest da će sve utakmice prenositi TV PlanetSport.

 

 

 

PAROVI I SATNICA TURNIRA

 

UTORAK, 12. veljače - 1. kolo

 

Jug CO - Primorje EB (18.00)

Mornar BS - Mladost (19.20)

 

SRIJEDA, 13. veljače - 2. kolo

 

Primorje EB - Mladost (10.30)

Jug CO - Mornar BS (11.50)

 

SRIJEDA, 13. veljače - 3.kolo

 

Mornar BS - Primorje EB (17.30)

Mladost - Jug CO (18.50)

Najnovije vijesti
U-14 Aquatic festival Istanbul: Visoka pobjeda protiv Slovenaca
KUP RH juniori skupina Zagrebu: Rezultati 3.kola
KUP RH juniori skupina Split: Rezultati 3.kola
Pripreme barakudica
Franulović u Šabac, a Tiozzo i Periš na Malti odnosno Siciliji