Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Pismo Paola Barellija, predsjednika LEN-e
17.02.2019 15:37

Dan uoči beogradskog sastanka o budućnosti RVL, oglasila se i LEN. Preciznije, Paolo Barelli, predsjednik Europske organizacije vodenih sportova uputio je pismo čelnicima Hrvatskog vaterpolskog saveza, te Vaterpolskog saveza Srbije. Prvi čovjek europskog plivanja i vaterpola u pismu naglašava:

 

"Dragi prijatelji,

 

Kao što smo već naveli u službenom očitovanju LEN u kojem smo osudili ono što se dogodilo, ujedno smo i jako zabrinuti da bi jedan neprihvatljiv čin izrazito malenog broja ljudi mogao narušiti odlične veze između dvije izvanredne vaterpolske nacije kakve su Hrvatska i Srbija.
Dragi prijatelji, nitko ne zna bolje od vas koliko je ponekad bolan put koji ste vi prevalili prije negoli su vaše vaterpolske utakmice postale mirno, sportsko sučeljavanje u kojoj su tenzije isključivo natjecateljske i koje su vidljive isključivo u bazenu, ne i na tribinama, a definitivno ne izvan samih borilišta.
Neovisno onomu što se dogodilo, uvjeren sam da obje vaterpolske zajednice odavno uvažavaju drugu, te da još uvijek mogu ponuditi ruku jedno drugome, bilo kada i bilo gdje. Vaše briljantno sportsko suparništvo je ostalo u okvirima fantastičnih sportskih spektakala i ono se sada ne bi trebalo mijenjati.
Dopustite mi zamoliti vas da riješite stvari kao istinski sportaši, da pregovarate u dobroj vjeri, pronađete zajednički jezik kao što ste to učinili proteklih godina. Vaši klubovi i reprezentacije učestalo će se sučeljavati u nadolazećim mjesecima i godinama, sigurno u prilikama kada će se odlučivati o medaljama.
Nadam se da će te utakmice ponuditi punu svetkovinu vaterpola kao što je to bilo i minulih godina. Europska obitelj vodenih sportova bi voljela vidjeti vas, a posebice vaše navijače, kako se rukuju i nastavljaju dobre odnose.
S vjerom u vašu mudrost i korektnost, kao i uvijek,

 

Paolo Barelli, predsjednik LEN".  

Najnovije vijesti
Apsolutna nadmoć Juga CO
ODLUKA NIJE LAKA, ALI MISLIM DA JE PAMETNA
SANDRO SUKNO OBJAVIO KRAJ KARIJERE
Jug CO obranio naslov prvaka
FINAL 6 U GRUŽU Zlato uzeo Cattaro