Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Početak raspleta u A2 ligi
10.01.2019 23:33

Nakon europskih ispita onih najboljih klubova, prve će natjecateljske utakmice u ovoj kalendarskoj godini odigrati i regionalni ligaši. Ova se liga ulaskom u 9. kolo sada nalazi točno na pola puta nadmetanja onog temeljnog dijela A1, dakle prije Final Foura. U A2 ligi je stanje drukčije. Ondje 12 klubova, podsjetimo igra jednokružno ili ukupno 11 kola, a budući da je pred nama 9. runda, onda već govorimo o završnici ovog dijela natjecanja. Nakon 11 kola A2 lige, ova će se liga podijeliti na gornji dom sa 6 klubova i donji s jednako toliko. Klubovi u taj dio prenose SVE bodove iz prvih 11 kola, te nastavljaju nadmetanje međusobnim susretima.

Prvo ovogodišnje ili već spomenuto ukupno 9. kolo Regionalne A1 i A2 lige odigrat će se u tri dana, a počinje s dvije utakmice splitskih klubova u A1 ligi.

Naime, u petak, 11. siječnja Jadran gostuje u Beogradu kod Partizana dok će Mornar BS ugostiti Šabac. To su načelno i najzanimljiviji susreti kola, s naglaskom na onaj na Poljudu. Naime, utakmica Mornar BS - Šabac ujedno je dvoboj susjeda na tablici, peto i šestoplasirane momčadi, bodovno potpuno poravnate (po 9 bodova). Ipak, domaćinima dajemo blagu prednost. Kako poradi nešto ipak čvršće obrane, tako i zbog domaćeg bazena.

Svi ostali parovi su dosta predvidljivih ishoda, baš za 'zagrijavanje' na još uvijek ulasku u 'frišku' godinu 2019. Momčad Jadrana gostuje kod Partizana, što samo na prvi pogled zvuči zastrašujuće. Realno, tako ne bi smjelo biti jer je od nekoć jakog i snažnog domaćeg kluba ostalo samo... ime. Ništa više. Beograđani su pretposljednji u A1 ligi, Jadran je pri vrhu, igra Ligu prvaka. Sve baš govori u prilog Splićanima, pa čak i neovisno određenim zdravstvenim problemima.

U subotu će još lakši posao imati Jug CO u Beogradu također kod Crvene zvezde. Bespredmetno je uopće i raspravljati komu će iz tog sraza bodovi, baš kao i u Budvi gdje kotorski Primorac dočekuje Mladost. Kotorani su kvalitetom negdje blizu razine, ako ne i slabiji od primjerice Crvene zvezde. Mladost pak nisu uzdrmali odveć porazi od Juga u finalu Kupa u prosincu, odnosno prije koji dan u Ligi prvaka. Treći splitski klub, POŠK igra doma, ali ima težak zadatak U goste im dolazi Jadran iz Herceg Novog koji teško da može kiksati na Poljudu.

 

Parovi i termini 9. kola Regionalne A1 lige

Petak, 11. siječnja

BEOGRAD (20.00) Partizan - Jadran Split, plivalište Banjica

SPLIT (20.15) Mornar BS - Šabac, plivalište Poljud

Subota, 12. siječnja

SPLIT (18.00) POŠK - Jadran (HN), plivalište Poljud

BUDVA (19.15) Primorac - Mladost, gradsko plivalište

BEOGRAD (19.30) Crvena zvezda - Jug CO, plivalište M. Muškatirović

 

 

  U A2 ligi će se derbi odigrati na Crnici. Šibenski Solaris koji se bori za prvo mjesto s Budvom i Radničkim, doma dočekuje niški Nais. Sastav koji je na samo tri boda za vodećim tercetom. Solaris je siguran za mjesto u prvih 6 dakako, ali sada je svaki dodatan bod zlata vrijedan za onaj drugi dio nadmetanja. Jasno da je donekle problem imati tako tešku utakmicu prvu nakon malo duže stanke, odnosno nakon više od tri tjedna, ali to je sada samo izazov više.

Primorje EB gostuje u Budvi kod Cattara, te ništa osim pobjede ne dolazi u obzir za Hinićevu momčad. Tim više što je Primorje trenutačno na 5. mjestu, s istim brojem bodova kao Vojvodina, te se bori za ulazak u gornji dom. U tom će kontekstu vrlo zanimljiv biti dvoboj u Valjevu gdje istoimeni domaćin dočekuje Vojvodinu, a Valjevo ima samo 2 boda manje. Ondje će 'letjeti perje' u vodi.

Ostali hrvatski klubovi nisu nažalost u osobito dobroj poziciji. Medvjedi doma dočekuju Koper, trebali bi biti bolji, ali ih to neće vinuti osobito visoko. Sigurno ne više od 9. mjesta, a trenutačno su 10-ti. Zadrani doma dočekuju vodeću Budvu, dosad su se pokazali relativno dobri, jaki u Višnjiku, ali objektivno je crnogorski sastav puno bolji. Što tek reći za posljednju utakmicu koja je na rasporedu tek 16. siječnja, a u kojoj makarski Galeb koji je posljednji dočekuje kragujevački Radnički koji je na vrhu baš s Budvom i Solarisom.

 

 

Parovi i termini 9. kola Regionalne A2 lige

Subota, 12. siječnja

BUDVA (17.00) Cattaro - Primorje EB, gradsko plivalište

ŠIBENIK (17.30) Solaris - Nais, plivalište Crnica

ZADAR (19.00) Zadar 1952 - Budva, plivalište Višnjik

VALJEVO (19.00) Valjevo - Vojvodina, gradsko plivalište

ZAGREB (19.45) Medveščak - Koper, plivalište Svetice

Srijeda, 16. siječnja

MAKARSKA (20.00) Galeb MR - Radnički, gradsko plivalište

Najnovije vijesti
Ivica Tucak: Motivacija nam je na najvišoj razini
Počeo ženski kamp HVS-a u Varaždinu
Završio kamp HVS-a u Šibeniku
Barakude odletjele za Beograd
U15 ženska reprezentacija počela pripreme za Europsko prvenstvo