Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
LIGA PRVAKA: Jug CO izgubio četvrtfinale
06.06.2019 17:23

Hrvatski prvak nije uspio. Jugaši su pokleknuli u prvoj utakmici na završnom turniru Lige prvaka u Hannoveru. Bolji je bio mađarski prvak Ferencvaros, a Dubrovčanima sada preostaje tek igra za ona, takozvana utješna mjesta.
Početak utakmice ne da nije obećavao, već je štoviše bio deprimirajući za hrvatske navijače. Nakon malo više od tri početne minute utakmice, Ferencvaros je imao vodstvo 3:0. Tri šuta i jednako toliko golova. Obrana Juga CO nadmudrena, vratar Popadić malo i ostavljen na streljani.
Stefan Mitrović s igračem više, sam na lijevoj strani, pa Mezei lijepo šraubom s 2 metra, pa onda još i Younger s vanjske pozicije. Jugaši se praktički nisu ni 'okrenuli', a već su imali velikih, a protiv Mađara jako, jako teško dostižna tri gola zaostatka.
Ferencvaros je odigrao točno na razini očekivanog. Izrazito agresivna, ali sjajno uigrana obrana, te gotovo do perfekcije odrađen napad s igračem više. Uostalom, u prve dvije četvrtine je mađarski prvak u tom dijelu imao statistiku igrača više 4-4, a Jug CO samo 3-8. Povrh svega, vratar Ferencvarosa Vogel je obranio peterac Fatoviću, dok je jugova 'jedinica' Toni Popadić prvu obranu uopće ubilježio tek početkom druge četvrtine. To su samo neki od razloga poraza.
Istina, probudila se nada jugaša nakon dva pogotka, prvo Papanastasioua, a onda i Fatovića kada je hrvatski prvak uspio smanjiti na 2:3, ali suparnik ne dopušta poravnanje ni u jednom trenutku. Štoviše, baš su tada projektilima proradila i dvojica najboljih u redovima Ferencvarosa. Denes Varga sjajnom 'žabicom' za vodstvo 4:2, pa ubojita ljevica Vamos za 5:3 s igračem više. Čak pet primljenih pogodaka u jednoj četvrtini je puno previše.
U drugoj četvrtini je štoviše sastav trenera Zsolta Varge ponovo došao ne samo do 3 gola plusa (Kallay za 7:4), već i još više od toga (Vamos za 8:4). Istina da je to bilo dvije minute prije 'velikog odmora', ali u ovakvim susretima, dvobojima vrlo velikih i iskusnih momčadi, to je nerijetko nedostižna prednost. Doduše, Ferencvaros je zamalo možda to i izgubio.
Vidjelo se na licima njihovih igrača na ulasku u zadnju četvrtinu, široki osmijeh, zadovoljstvo zbog unaprijed ukalkulirane pobjede i ulaska u polufinale, a to ih je zamalo koštalo. Prvo Fatović, pa potom i Joković smanjuju na 8:10 (05.16 do kraja) i tu se već upalila lampica za laganu paniku kod Mađara. Još više kada je Fatović fenomenalno pogodio za smanjenje na 9:10, ali to je nažalost bilo samo 48 sekundi do kraja. Ferencvaros je znalački 'krao' minute, igrao dugačak napad, čak su uspjeli i ishoditi isključenje Lončara zadnjih 10-ak sekundi prije kraja i to je bio trenutak kada je bilo jasno da će mađarski prvak u polufinale.

JUG CO  - FERENCVAROS  9:10 (3:5, 2:3, 1:2, 3:0)


HANNOVER - Plivalište Stadionbad. Gledatelja 1.000. Suci: Alexandrescu (Rumunjska) i Naumov (Rusija). 


JUG CO: Popadić (4 obrane), Macan, Fatović 4 (0), Lončar 1, Joković 1, Garcia 1, Lozina, Merkulov, Kržić, Žuvela, Benić 1, Papanastasiou 1, Vukojević. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.


FERENCVAROS: Gardonyi, Sedlmayer, Kallay 1, Pohl, Vamos 2, Mezei 1, Nikić, Jakšić 1, Younger 1, De. Varga 2 (1), Jansik, S. Mitrović 2, Vogel (10+1 obrana). TRENER: Zsolt Varga.


PETERCI: Jug CO 0-1, Ferencvaros 1-1


OSOBNE POGREŠKE: Jug CO 10, Ferencvaros 15.


REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug CO 5-14 (35%), Ferencvaros 4-8 (50%).  

 
 
 

 

 

Najnovije vijesti
PRIJELAZNI ROK (III)
Sretan Dan državnosti
Okupljanje Barakuda 10. lipnja i utakmica s Crnom Gorom 13. lipnja
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
Ante Vukičević, treći igrač Lige