Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
13.05.2020 08:58

VIJESTI IZ INOZEMSTVA

 

Rusija

 

 

Prvenstvo zaključeno, Sintez novi prvak

 

Još jedna europska država odlučila je ne nastaviti svoje državno prvenstvo. Ruski vaterpolski savez odlučio je okončati prvenstvo koje je prekinuto zbog pandemije korona virusa, ali za razliku od zapadnoeuropskih zemalja poput Španjolske, Francuske i Italije, odnosno Mađarske u središnjoj Europi, u Rusiji su proglasili prvaka države.

Sintez iz Kazanja je tako novi prvak Rusije u vaterpolu budući da je poredak kakav je bio nakon 24 odigrane utakmice proglašen zaključnim. U trenutku prekida nadmetanja za prvenstvene bodove, Sintez je bio prvi s 47 bodova ili četiri više od volgogradskog Spartaka. Moskovski Dinamo je završio na trećem mjestu s 29 bodova, Baltika iz Sankt Peterburga četvrta je prikupila 20 bodova itd.

U konkurenciji vaterpolistica, najbolje su igračice Kinefa iz Kirišija s 28 bodova iz 15 utakmica ispred Dinamo Uraločke iz Zlatousta s 22 boda...

 

 

Grčka

 

Reprezentacija počinje sutra s treninzima

 

Grčki izbornik Theodoros Vlachos u četvrtak, 14. svibnja ujutro će u Pireju predvoditi prvi trening nacionalne momčadi nakon izbijanja pandemije koronavirusa. Naime, u Grčkoj je slično kao i u Hrvatskoj epidemiološko stanje dosta povoljno, pa su tamošnje vlasti počele s popuštanjem mjera. Neke od njih se očituju i u sportu, pa će tako i grčki vaterpolski reprezentativci nakon dva mjeseca rada 'na suhom' konačno moći trenirati u bazenu.

 

 

 

Mađarska

 

Od ponedjeljka, 18. svibnja kompletiranje reprezentacije

 

Momčad Mađarske, aktualni prvaci Europe gotovo puna dva tjedna treniraju, ali samo igrači iz Budimpešte, na bazenu Bela Komjadi u središtu glavnog mađarskog grada. Kako javljaju tamošnji mediji, od ponedjeljka, 18. svibnja izbornik Tamas Märcz će na okupu imati cijelu reprezentaciju, te će moći trenirati s istodobno većim brojem igrača. U Mađarskoj je naime također na djelu niz olakšavajućih mjera. Budući da je klupska sezona prekinuta i poništena, nakon dva mjeseca nemogućnosti treniranja u bazenu, izbornik Märcz je odlučio iskoristiti sadašnje okolnosti, te barem reprezentativce početi vraćati u formu.

 

 

 

Crna Gora

 

Jadran (HN) krenuo s pripremama

 

Nakon crnogorske seniorske reprezentacije, s radom u bazenu počeli su i vaterpolisti tamošnjeg prvaka, Jadrana iz Herceg Novog. Ova je vijest utoliko zanimljivija hrvatskoj javnosti budući da je Jadran iz Herceg Novog četvrti sudionik završnog turnira Regionalne lige, a koji bi se trebao odigrati u Dubrovniku, 11. i 12. srpnja barem kakav je sadašnji plan, temeljem nedavne odluke Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza. Podsjetimo, ostala tri sudionika Final Foura su hrvatski klubovi - dubrovački Jug AO, zagrebačka Mladost i splitski Jadran. 

 

 

 

Srbija

 

Savez i klubovi žele nastavak natjecanja

 

Vaterpolski savez Srbije i tamošnji prvoligaški klubovi nakon sastanka u Beogradu usuglasili su stav kojim se zalažu za nastavak nadmetanja u njihovoj zemlji. Uz jasno ogradu, onog trenutka kada se za to ostvare epidemiološki uvjeti. Vaterpolski savez Srbije bi sljedećih tjedana trebao donijeti odluku o nastavku nadmetanja u državnom prvenstvu.  

 

Najnovije vijesti
Ivan Krapić seli u Francusku
Andrija Vlahović iz Solarisa na Siciliju
Dopuštene utakmice na otvorenim bazenima od 30. V., a u natkrivenim od 13. VI.
U POSJETU BARAKUDAMA - Ivan Buljubašić
Splitski bazen na Zvončacu uskoro očekuje novo ruho