Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
EP:Barakudice traže pobjedu za ulazak u 8!
18.01.2020 19:16

EUROPSKO PRVENSTVO - Budimpešta 2020.

 

Barakudice traže pobjedu za ulazak u 8!

 

 

Naša ženska reprezentacija u nedjelju, 19. siječnja završava nadmetanje u skupini. Upravo u tom posljednjem, 5. kolu 'naše' A skupine, Hrvatska igra i svoju drugu, nazovimo ju, presudnu utakmicu u Budimpešti.

Od 13.00 sati (snimka na HTV 2 od 14.00 sati), Barakudice igraju protiv Slovakinja. Opcija puno nema odnosno računica za osvajanje četvrtog mjesta, a to znači i ulazak među osam je vrlo jednostavan - pobjeda. Naime, kolo prije kraja, Hrvatska i Slovačka su bodovno poravnate, oba sastava imaju po 3 boda. Prema pravilima, u slučaju bodovne poravnatosti gleda se ukupna gol-razlika. Budući da su tu Slovakinje bolje (-59) od naše reprezentacija (-66), Slovačkoj bi dakle odgovarao i remi protiv izravnih suparnica. To je nešto čime se dakako nitko u našim redovima ne bi radovao i stoga naše djevojke idu i moraju ići nužno po pobjedu.

- Načelno, Slovačka je po kvaliteti tu negdje s nama, Srpkinjama, na jedan gol razlike. Na jednu ili drugu stranu. Njihova utakmica sa Srpkinjama i pobjeda 6:2 je više stvar psihološkog potpunog pada Srbije. Zato vjerujem da bi moglo biti vrlo neizvjesno, nimalo jednostavno - veli za hvs.hr prije utakmice, naš izbornik Marijo Ćaleta.

- Probat ćemo im zonskom obranom parirati i svakako moramo. Na taj ih način iznenaditi, te tranzicijom doći do lakših golova. To smo radili recimo protiv Srbije, pa smo imali priliku u nekoliko navrata otići na 3 razlike, 'prelomiti' ili odlučiti utakmicu. To je nešto što moramo napraviti, moramo to znati učiniti - rekao je naš izbornik.

Emmi Miljković, najbolja hrvatska vaterpolistica 2019. prisjetila se malo posljednje utakmice protiv Slovakinja, pripremne u Varaždinu.

- Dobile smo ih tada 12 razlike, ali moram naglasiti da su one tada igrale bez njihove tri ključne igračice. Spremale smo se i spremile za njih - kratko će i jasno Emmi.

Slično će i vratarka iz sraza protiv Rusije, Natasha Trojan Jimenez.

- Mi smo se odmah nakon 3. kola i pobjede nad Srbijom počele pripremati za Slovačku, dakle itekako smo spremne.

S druge strane, optimizam je zapljusnuo i slovački tabor. Njihova je reprezentacija inače debitantska baš na ovom Europskom prvenstvu, a pobjeda protiv Srbije je automatski i njima ušla u povijest kao prva na velikoj sceni.

- Prve tri utakmice u skupini, protiv Rusije, Grčke i Mađarske smo neke stvari mi ipak skrivali. Spremali smo se za posljednje dvije utakmice u skupini. Uspjeli smo iznenaditi Srbiju, nadam se da ćemo i Hrvatsku - upozorava Milan Henkrich, izbornik Slovakinja.

Još je optimističnija Natalia Peckova, slovačka reprezentativka.

- Ovo nam je zadnja utakmica u skupini i doista vjerujem da i tu možemo dobiti. Mi smo tek počele pokazivati što znamo i možemo. Nedjelja će opet biti naš dan.

Iz tabora hrvatske ženske reprezentacije pak poručuju da je zdravstveno stanje sestara Butić, Ivane i Domine (posjekotina na oku odnosno upala uha) sada ipak bolje. Drugim riječima, obje će biti spremne za utakmicu sa Slovakinjama.

Idemo Barakudice, 'stisnite' sljedeće 32 minute za ulazak u povijest! Za ulazak u četvrtfinale!

 

Najnovije vijesti
A1 RVL: Bodovi ostali na Savi
A2 RVL: Zemun na Višnjiku bolji od Zadra 1952
RVL za vaterpolistice: Završni turnir u Zagrebu, 22. i 23. veljače
A1 RVL: Jugaši ‘ugasili‘ Crvenu zvezdu u četvrtoj četvrtini
A1 RVL: Jugaši 'gase' Zvezdu, Smodlaka dolazi uz Savu