Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Država osigurala minimalce i za lipanj, a za 22 saveza osigurano još 20 milijuna kuna
03.07.2020 12:53

Predsjednik Vlade RH s čelnicima Saveza

 

Država osigurala 'minimalce' i za lipanj, a za 22 saveza osigurano još 20 milijuna kuna

 

Danas se u Zagrebu, u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Andrej Plenković predsjednik Vlade Republike Hrvatske zajedno s Tomislavom Družakom, državnim tajnikom za šport sastao s predstavnicima 15-ak nacionalnih sportskih saveza. Od vaterpola preko košarke, nogometa, rukometa, bazičnih sportova plivanja, atletike i gimnastike itd.

Hrvatski vaterpolski savez je zastupao Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor.

Jedan od povoda sastanka bila je sveobuhvatna pomoć Vlade Republike Hrvatske sportu u našoj domovini, a koji je prepoznat kao jedan od najvidljivijih, najuspješnijih kako promotora Hrvatske u svijetu, tako i općih društveno korisnih djelatnosti.

Nakon donesenog Nacionalnog programa športa 2019. - 2026. još za mandata prijašnje državne tajnice Janice Kostelić, kao i više no udvostručenog proračunskog izdvajanja države za sport u našoj zemlji, Vlada RH je na posljednjoj sjednici, minulog četvrtka, 2. srpnja donijela i dvije bitne odluke koje su od velike pomoći savezima.

Jedna je izdvajanje oko 20 milijuna kuna za 22 nacionalna sportska saveza čiji su se predstavnici plasirali ili su još u mogućnosti plasirati se za Olimpijske igre u Tokiju. Sredstva su namijenjena kao potpora savezima za nacionalna sportska natjecanja do kraja ove kalendarske godine, 2020.

Ujedno, Vlada Republike Hrvatske je na istoj sjednici usvojila i produljenje mjera pomoći u sustavu sporta uslijed pandemije koronavirusa čija je provedba u nadležnosti Središnjeg državnog ureda za šport. To konkretno znači da će država nakon ožujka, travnja i svibnja, snositi troškove za tzv. minimalnu plaću u iznosu 4.000 kuna i za lipanj. Riječ je o sastavnom dijelu mjera Vlade Republike Hrvatske za potporu očuvanja radnih mjesta.

- Obje nove mjere, kao i sve što je poduzeto i prijašnjih godina u mandatu ove Vlade Republike Hrvatske , pa onda i Središnjeg državnog ureda za šport kao vladinog tijela, je od nemjerljive pomoći i značaja za hrvatski sport. Sport se kao i sve sastavnice društva nalazi u teškoj situaciji, ne svojom voljom ili nepažnjom, već uslijed jedne globalne pojave kakav je virus. Stoga su i recentni potezi države odnosno Vlade u ovom mandatu, u sportskim strukturama prepoznati kao puno razumijevanja trenutka i velika ruka pomoći sportu u Hrvatskoj - rekao je za hvs.hr Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza.

 
 
 

 

Najnovije vijesti
Kamp HVS-a u Zadru
PRVENSTVO HRVATSKE - Žene, za 3. mjesto; Primorje EB - Bura igrat će u subotu, 8. kolovoza
Izbornik Tucak odredio reprezentativce za pripreme na Korčuli
PRIJELAZNI ROK (XII)
EMMI MILJKOVIĆ: Sada se radujemo Dunavskoj ligi