Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
REGIONALNA A1 LIGA: Splitski derbi
01.11.2019 21:41

REGIONALNA  A 1 LIGA - Uoči 7. kola

 

Splitski derbi

 

 

Beogradskom utakmicom Crvene zvezde i Jadrana iz Herceg Novog, a u kojoj su gosti iz Crne Gore uvjerljivo slavili (11:5), počelo je 7. kolo A 1 Regionalne lige. Prvenstvena runda u kojoj nam se donekle ili barem potencijalno najzanimljivijom čini poljudska utakmica Mornara BS i Jadrana.

Istina da dosadašnjim rezultatima, poziciji na tablici, a u konačnici i snagom momčadi, Jadran se nameće sam po sebi kao favorit, ali... Ne zaboravimo, to je ipak jedan od splitskih vaterpolskih derbija. Ta gradska sučeljavanja ne trpe i ne poznaju ulogu favorita. To su utakmice nadmudrivanja, susreti u kojima se izgara od želje i htijenja, te se doista nadamo da bi takva mogla biti splitska utakmica.

Od ostalih utakmica, vodećem dvojcu, Mladosti i Jugu AO predviđamo laganu subotnju večer pod nužnim preduvjetom minimalne ozbiljnosti. Jednostavno, onako kako danas igraju i u kakvoj su formi Žapci i Gospari, teško da bi im se mogli oduprijeti Beograđani i Kotorani. Budva dosad nije osvojila niti jedan bod, te su na samom začelju, ali ako ikada imaju priliku 'probiti' led, to je baš u subotnju večer kada im u goste dolazi pretposljednja momčad i ne baš uvjerljivi Šabac

 

 

Parovi i raspored A 1 lige, 7. kolo

 

ZAGREB (18.00) Mladost - Partizan, plivalište uz Savu

DUBROVNIK (19.00) Jug AO - Primorac, plivalište Gruž

BUDVA (19.00) Budva - Šabac, gradsko plivalište

SPLIT (19.30) Mornar BS - Jadran, plivalište Poljud

Odigrano: Crvena zvezda - Jadran (HN) 5:11

 

Poredak: Mladost 18, Jug AO 18, Jadran (HN) 15 (+1), C. zvezda 10 (+1), Jadran Split 9, Primorac 9, Partizan 4, Mornar BS 4, Šabac 4, Budva 0.

 

 

Najnovije vijesti
PRVENSTVO HRVATSKE - Osvrt nakon polufinala
OBLJETNICA ROĐENJA - Zdravko Ćiro Kovačić
PRIJELAZNI ROK (VIII)
Mladost u finalu protiv Jug Adriatic osiguranja
PRVENSTVO HRVATSKE - Poredak 5. - 8. mjesta, 1. utakmice