Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Nesvakidašnji poraz Hrvatske za u konačnici 6. mjesto na SP
19.08.2018 15:06

Nesvakidašnji poraz Hrvatske za u konačnici 6. mjesto na SP

 

HRVATSKA 13 (10ITALIJA 15 (10(3:1, 3:3, 2:4, 2:2 - 3:5 5m)

SZOMBATHELY - Plivalište Torfudo. Gledatelja 1.500. Suci: Stanojević (Srbija) i Moiralis (Grčka)

HRVATSKA: Vukojević (14+1 obrana), Rako, Brubnjak 1, Solje, Kržić, Čulina 2 (1), Radulović 1, Herceg, L. Bajić 2, Markić 1 (0), Penava 3 (1+0), Žuvela. Čelar. IZBORNIK: Zoran Bajić.

ITALIJA: Sammarco, Iodice 1, Faraglia 3, Antonucci, Condemi 1, Giannazza 1, De Robertis, Mezzaroba 1 (0), DiMartire 3, Narciso 1, Ferrero 1, Maurizzi (9+1 obrana). IZBORNIK: Carlo Silipo

PETERCI: Hrvatska 2-4, Italija 0-1.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 11, Italija 15ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Kržić (9), Radulović (24), Narciso (24). TREĆA OSOBNA POGREŠKA:Mezzaroba (24), Solje (25), De Robertis (29), Ferrero (29). 

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 4-10 (40%), Italija 3-9 (33%).

------------------------------------

PETERCI: 10:11 Faraglia, 11:11 Markić, 11:12 Di Martire, Čulina - brani Maurizzi, 11:13 Antonucci, 12:13 Penava, 12:14 Condemi, 13:14 Herceg, 13:15 Iodice.

 

 

 

Hrvatska juniorska vaterpolska vrsta zauzela je 6. mjesto na Svjetskom prvenstvu do 18 godina koje je održano u mađarskom gradu Szombathelyju. U utakmici za 5. mjesto bolja je bila Italija i to nakon izvođenja peteraca koje su Talijani izborili samo 2 sekunde prije kraja četvrte dionice.

Hrvatska u dosta nervoznoj utakmici s obiljem isključenja, dosta preokreta, ali u kojima su naši mladići većim tijekom susreta vodili i s dva gola razlike, bila vrlo blizu pobjede bez ikakvog ruleta peteraca. Samo da je bilo više pribranosti u odlučujućim posljednjim minutama, pa i sekundama utakmice. Mlade Barakude su naime u posljednje dvije minute propustile realizirati čak dva peterca. 

- Ovakav poraz kakav smo sada doživjeli graniči sa znanstvenom fantastikom i ja to nikada u životu nisam doživio, vidio - nakon utakmice će hrvatski izbornik Zoran Bajić.

- To je teško opisati. Imali smo minutu i 50 sekundi do kraja, pri našem vodstvu 10:9 peterac za nas. Našem igraču koji izvodi peterac (Markić) ispada lopta iz ruke i ona odlazi u gol-aut. Drugi peterac za nas smo imali 50 sekundi do kraja (Peneva) i to je pak talijanski vratar obranio. Uspjeli smo se obraniti, te smo mi imali loptu 33 sekunde do kraja utakmice i još uvijek pri našem vodstvu 10:9. Samo trebamo čuvati loptu. Pri isteku vremena za napad, 3 eskunde do kraja, Talijani su već jurnuli u kontru i naš igrač umjesto da baci loptu u gol-aut ili bilo gdje drugdje, on baci loptu pokraj Talijana koji pliva pokraj njega. Ovaj Talijan uzima loptu, baca loptu prema našem golu, dvojica igrača, naš i Talijan iskaču na tu loptu i u odbijanju u biti naš igrač zabija auto-gol. Dvije sekunde prije kraja! Nikada to u životu nisam vidio i doživio - veli trener Bajić. 

Talijani su tim pogotkom za 10:10 izborili peterce, naraslo im je samopouzdanje. Svi njihovi igrači su bili precizni. Kod nas je u drugoj seriji neuspješan bio Kristijan Čulina, te su na koncu Talijani peti, a Hrvati šestoplasirani na SP do 18 godina u Szombathelyju. 

- Nije mi baš drago ako je to neka škola koju treba proći, jer očekivanja, rad, ulaganja i trud su veliki. Poraz u polufinalu od Španjolske je bio kombinacija španjolske kvalitete i našeg slabog dana, ali ovako izgubiti je užasavajuće - nastavlja izbornik Zoran Bajić.

Konačan sažetak hrvatskog nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu bio bi...

- Definitivno u mlađim uzrastima postoji široka i vrlo, vrlo jaka konkurencija. Prvi put nakon tko zna koliko vremena su se u finalu jednog ovakvog natjecanja našle Španjolska i Grčka, što dakle govori da se ne svodi sve samo na Italiju, Mađarsku, nas i Srbe recimo. Grčka i Španjolska i silno ulažu. Grci putuju po 3 mjeseca po Europi, igraju utakmice, treniraju. Španjolci imaju svoju vaterpolsku akademiju na kojoj su nadareni mladići po triput tjedno, te to sada rezultira plodovima. Što se nas tiče, nisam zadovoljan rezultatom jasno i za podrobniju analizu će biti još vremena. Našim juniorima je ovo jedno nadam se veliko sportsko iskustvo. Bit će mi drago ukoliko nekog od njih uspijemo dobiti i za seniorsku vrstu - zaključno će iz Szombathelyja za hvs.hr Zoran Bajić, izbornik hrvatske juniorske vaterpolske reprezentacije.

Najnovije vijesti
EP:Hrvatska - Grčka u četvrtfinalu u srijedu od 20.30 (HTV 2)
EP:Barakude smireno ušle u drugi tjedan natjecanja
EP: Hrvatice ostale bez četvrtfinala
EP:Barakude u četvrtfinalu na boljeg iz susreta Grčka - Rumunjska
EP:Barakudice traže pobjedu za ulazak u 8!