Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
EP: Barakudice danas protiv Ruskinja (14.30)
17.01.2020 08:41

EUROPSKO PRVENSTVO - Budimpešta 2020.

 

 

Barakudice danas protiv Ruskinja (14.30)

 

 

U Budimpešti nastavljamo živjeti ritmom muškarci - žene - muškarci. Ovaj je petak rezerviran za ženski dio nadmetanja na Europskom prvenstvu i 4. kolo vaterpolistica. Hrvatska reprezentacija, nakon velike i značajne pobjede nad Srbijom za približavanje četvrtfinalu, u ranim poslijepodnevnim satima ima ogled s Ruskinjama.

To je već iznad našeg kvalitativnog ranga. Potpuno u razini prvih dviju reprezentacija s kojima je Hrvatska igrala u Duna Areni, dakle Mađarska i Grčka. Dapače, Rusija je po broju postignutih golova u prva tri kola, najučinkovitiji sastav s čak 66 pogodaka. Prosječno dakle, točno 22 po utakmici. Taj im je prosjek 'pokvarila' jedino Mađarska koja ih je pobijedila u derbiju 3. kola (10:9), no prethodno su bilo značajno bolje od Slovačke (31:2) i Srbije (27:2). Spomenutu brojku pogodaka postigle su iz 111 šuteva, po čemu su također u vrhu, poravnate s Nizozemskom.

Za usporedbu, Barakudice su u tri utakmice pucale 79 puta i postigle 18 golova.

- Svjesni smo jako dobro snage Ruskinja u odnosu na nas. No, to ne mijenja ništa bitnije jer ću jasno zahtijevati što je moguće jači, bolji otpor. Ovakva utakmica je nama u biti jedan vrlo, vrlo jaki trening - uoči utakmice će izbornik Marijo Ćaleta.

U taboru naše ženske vrste je raspoloženje i inače bilo vrlo dobro, nakon pobjede nad Srbijom jasno još i bolje. Djevojke su svjesne dvije stvari. Prvo, da su u 3. kolu napravile velik rezultat, te drugo, njega vala oplemeniti u nedjelju, Pobijediti Slovačku kako bi se potvrdio ulazak među osam. Rusija? Ne, rezultatski je nerealno tu išta odveć očekivati. Sve se misli ionako već lagano preusmjeruju na kolo iza, zadnju rundu u A skupini.

 

Najnovije vijesti
A1 RVL: Bodovi ostali na Savi
A2 RVL: Zemun na Višnjiku bolji od Zadra 1952
RVL za vaterpolistice: Završni turnir u Zagrebu, 22. i 23. veljače
A1 RVL: Jugaši ‘ugasili‘ Crvenu zvezdu u četvrtoj četvrtini
A1 RVL: Jugaši 'gase' Zvezdu, Smodlaka dolazi uz Savu