Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
LIGA PRVAKA Osvrt nakon 8. kola
07.02.2019 10:07

LIGA PRVAKA Osvrt nakon 8. kola

 

Prosječno čak 20 golova po utakmici

 

U 8 utakmica 8. runde Lige prvaka postignuta su 162 gola, a to pak znači u prosjeku čak 20 (preciznije 20,25) po susretu! Izvanredno! Doduše, možda će na ovakvu ocjenu zavrtjeti glavom treneri koji više vole utakmice s manje pogodaka jer su one znak manjeg broja pogrešaka, čvrste obrane, više stege u igri i jer je to "...pravi vaterpolo...". Samo, tu se zaboravlja jedna stavka os osobite važnosti za svaki sport.

Ljudi, gledatelji, a zbog postoji ovaj kao i svi sportovi, žele, vole i privlači ih atrakcija. U vaterpolu je kao i u svim loptačkim sportovima najatraktivniji trenutak - gol. Jasno, ne govorimo pritom da je atraktivan rezultat u vaterpolu 27:4, kojeg u konačnici  Ligi prvaka uglavnom i nema, ali... Rezultati poput mnogih iz 8. kola Lige prvaka poput 12:9, 10:10, 11:8 ili 14:10, bezuvjetno nose u sebi atrakciju, privlače pozornost publike, pa onda medija, zatim oglašivača. Vrlo jednostavna formula uspjeha svakog sporta.

Minulo kolo je nama Hrvatima ponudilo sve tri rezultatske opcije. Počeli smo u utorak  porazom (Mladosti doma do Szolnoka, 8:11), u srijedu nastavili s remijem (Juga CO kod Olympiacosa u Ateni, 10:10), a završili smo s pomalo iznenađujućom, ne baš očekivanom, ali maksimalno zasluženom pobjedom (Jadrana doma nad Veronom, 12:9). Svaka je ponudila svoju priču. Mladost se suočila s istinom, koja je možda na prvi pogled bolna, ali je toliko realna da tu velike drame ne bi smjelo biti. Zagrepčani neće vidjeti završni turnir u Hannoveru. Statistički su još 'u igri', ali ovog puta pustimo brojke po strani. Žapci su pretrpjeli prvi ovosezonski domaći poraz u Ligi prvaka, ali ne baš od bilo kakve momčadi. Riječ je o sastavu koji je prije godinu i pol bio prvak Europe. Nije bilo tko. No, Mladost je svim dosadašnjim igrama i rezultatima dokazala da joj pozivnica LEN za sudjelovanjem u Ligi prvaka nije bila poklonjena. ne bez pokrića. Zagrepčanima jest mjesto u eliti. Slično vrijedi za Jadran. Klub koji je prvo morio probleme s obnovom bazena, pa je trenirao početkom sezone malo i izvan matičnog grada, da bi potom imali probleme i s ozljedama i bolestima, ali na Zvončacu nisu niti jednom prilikom odveć kukali. Trenirali su, napinjali se, te u 8 utakmica ubilježili dvije pobjede. Za povratnika u Ligu prvaka nakon više od četvrt stoljeća, iznad očekivanja već sada, a 'ubrat' će oni još koji bod. Budite sigurni.

Jug CO je pak naša najbolja priča. Prvi koji su nakon dvije godine Pirej napustili neporaženi. Držali su europskog prvaka 'za rogove', spašavali su se i spasili na koncu Grci poraza, ali još uvijek strepe za Hannover. U koji će pak Jug CO vrlo je izvjesno s prvog mjesta u skupini. Ujedno, čak 7 pobjeda i 1 remi u prvih 8 kola Lige prvaka, to je po našim spoznajama najbolji start jugaša u ovom natjecanju uopće.

U onoj drugoj, A skupini, dodatno se sada izdvojio Pro Recco kao jedini klub cijele Lige prvaka koji iz 8 utakmica ima jednako toliko pobjeda. Rudićeva squadra doista iz tjedna u tjedan igra sve bolje, 'melje' sve jače i da nije njihovih učestalih kikseva na kraju sezone, sada bi lako ispisali da im nema premca u Europi. Iskustvo nas ipak uči biti malo oprezniji s ocjenama, kada je Pro Recco u pitanju.

 

Rezultati 8. kola - skupina A

Steaua - Barceloneta 10:14, Pro Recco - Dinamo Moskva 11:6, Brescia - Ferencvaros 10:5 i Eger - Crvena zvezda 17:11.

Poredak: Pro Recco 24, Barceloneta 19, Brescia 17, Ferencvaros 13, Eger 12, Dinamo 6, Steaua 3 i C. zvezda 0.

Parovi 9. kola (27. veljače): Brescia - Barceloneta, Eger - Pro Recco, Ferencvaros - Crvena zvezda i Steaua - Dinamo Moskva

 

 

Rezultati 8. kola - skupina B

Mladost - Szolnok 8:11, Olympiacos - Jug CO 10:10, Jadran - Verona 12:9 i Waspo 98 Hannover - Spandau 04 11:7

Poredak: Jug CO 22, Verona 16, Olympiacos 12, Szolnok 12, Mladost 8, Spandau 04 7, Jadran 6, Waspo 98 Hannover 6

Parovi 9. kola (26. veljače) Jadran - Olympiacos; (27. veljače): Mladost - Jug CO, Spandau 04 - Verona, Waspo 98 Hannover - Szolnok

 

Najnovije vijesti
U-14 Aquatic festival Istanbul: Visoka pobjeda protiv Slovenaca
KUP RH juniori skupina Zagrebu: Rezultati 3.kola
KUP RH juniori skupina Split: Rezultati 3.kola
Pripreme barakudica
Franulović u Šabac, a Tiozzo i Periš na Malti odnosno Siciliji