Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Barakude na prvim pripremama
29.05.2019 10:16

Barakude na prvim pripremama

 

 

Najbolja hrvatska vaterpolska momčad, nacionalna vrsta već je u pogonu. Istina, ne još kompletna jer nedostaju igrači iz klubova (Jug CO, Pro Recco, Olympiacos i Barceloneta) pred kojima je još završni turnir Lige prvaka u Hannoveru od 6. do 8. lipnja, ali to nije bila isprika onima kojima je sezona nešto ranije završila da već nakon tjedan dana iznova ne skoče u vodu.

Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije od ponedjeljka, 27. svibnja u Zagrebu radi uglavnom s igračima iz Mladosti i splitskog Jadrana.

- Zasad radimo samo individualni dio u Zagrebu, dva tjedna i tu su Šetka, Krapić i Visković iz Jadrana, Miloš, Buljubašić i Marcelić iz Mladosti, te Vukičević iz Marseillea, a nakon malo odmora doći će i Bašić iz Vouliagmenija, budući da je Prvenstvo Grčke završilo tek prije koji dan - napominje izbornik Tucak i dodaje.

- Kada Hannover završi, tim ću igračima dati samo nekoliko dana odmora. Toliko se moraju odmoriti, ali opet ne mogu više sve kada bih i želio jer moramo dalje. Plan mi je da smo od 13. lipnja svi kompletni i zajedno do kraja.

To do kraja pretpostavlja dakle i onaj puni dio priprema, kao i dva važna natjecanja. Prvi je od 18. do 23. lipnja završni turnir Svjetske lige u Beogradu na kojem pobjednik stječe pravo izravnog odlaska na Olimpijske igre u Tokio. Najbitnija je pak akcija Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, od 12. do 27. srpnja u gradu Gwangjuu.

Što se samih priprema tiče, plan je da se do odlaska u Beograd cijelo vrijeme radi u Zagrebu. Nakon povratka iz Beograda, slijedio bi odlazak u Šibenik 27. lipnja i do 4. srpnja spariranje s Njemačkom, no za 1. srpnja je predviđena prijateljska utakmica Hrvatska - Njemačka, u Splitu na otvorenom bazenu na Zvončacu, i uz prijenos na HTV 2 od 20.15 sati.

Završno okupljanje pred odlazak u Južnu Koreju je predviđeno 6. srpnja u Zagrebu, da bi dva dana kasnije Barakude otputovale na Daleki istok.

 

Najnovije vijesti
PRIJELAZNI ROK (III)
Sretan Dan državnosti
Okupljanje Barakuda 10. lipnja i utakmica s Crnom Gorom 13. lipnja
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
Ante Vukičević, treći igrač Lige