Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
LIGA PRVAKA: Jug CO peti u Europi
08.06.2019 17:54

Hrvatski prvak, Jug CO iz Dubrovnika napušta Hannover s pobjedom i petim mjestom u Europi odnosno Ligi prvaka u 56. sezoni ovog natjecanja.

Načelno, koliko god su jasno i sasvim sportski Dubrovčani sigurno imali veće ambicije i više ciljeve, ovo je ipak otprilike na tragu izjava iz Grada na samom početku sezone. Tada su i sami bili spominjali kako je ovo tranzicijska ili prijelazna sezona. Momčad je bila podosta izmijenjena, značajno pomlađena u odnosu na sezonu ranije, ali su zato istu sezonu iskoristili za kaljenje, početak dokazivanja mladih talenata. U tomu su i uspjeli. Kako s dvostrukom krunom u hrvatskim vaterpolskim vodama, tako i plasmanom na završni turnir Lige prvaka u kojem su poraženi samo jednom, imali samo jedan loš dan. Na ovakvim turnirima, popravka nema.

U utakmici za peto mjesto hrvatski je prvak svladao talijanskog doprvaka. Brescia je samo kratko, u otvaranju susreta vodila (1:0 i 2:1), da bi do konca susreta bili primorani hvatati prednost jugaša. Ono najbitnije, Brescia u tomu nije uspjela. Ponovo je odličnu utakmicu odigrao Loren Fatović. Najbolji strijelac jugaša na cijelom turniru, Brescii je 'utrpao' 5 golova.

 

 

BRESCIA  - JUG CO 12:13 (3:4, 4:4, 2:2, 3:3)


HANNOVER - Plivalište Stadionbad. Gledatelja 1.000. Suci: Berišvili (Gruzija) i Naumov (Rusija).


BRESCIA: Del Lungo (4 obrane), Di Grazia, C. Presciutti 2, Figlioli 2, Gallo 3, Rizzo 2, Muslim 1, Nora, N. Presciutti 1, Bertoli, Janović 1, Vukčević, Morretti (7 obrana). TRENER: Alessandro Bovo.


JUG CO: Popadić (11 obrana), Macan, Fatović 5, Lončar 1, Joković 3, Garcia, Lozina, Merkulov 1, Čulina, Žuvela, Benić 1, Papanastasiou 2 (1), Vukojević. TRENER: Vjekoslav Kobešćak


PETERCI: Brescia -, Jug CO 1-1.


OSOBNE POGREŠKE: Brescia 15, Jug CO 10. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Bertolli (23), Macan (24), N. Presciutti (27).


REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Brescia 8-14 (57%), Jug CO 5-10 (50%).  

 

 

 

Najnovije vijesti
PRIJELAZNI ROK (III)
Sretan Dan državnosti
Okupljanje Barakuda 10. lipnja i utakmica s Crnom Gorom 13. lipnja
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
Ante Vukičević, treći igrač Lige