Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Olimpijske igre u Tokiju odgođene do najkasnije ljeta 2021.
24.03.2020 14:37

Olimpijske igre u Tokiju odgođene do najkasnije ljeta 2021.

 

 

Olimpijske igre u glavnom japanskom gradu sigurno se neće održati tijekom ove kalendarske godine. Odgođene su za sljedeću godinu, ali najkasnije do ljeta 2021.

 

To je zajednička odluka koju su sportskoj i svekolikoj svjetskoj javnosti priopćili Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora i Shinzo Abe, predsjednik japanske vlade.

 

"...Nepredvidivo i vrlo brzo širenje bolesti vidljivo pogoršava stanje u cijelom svijetu. Tedros Adhanom Ghebreyesus, glavni ravnatelj Svjetske zdravstvene organizacije rekao je da se pandemija COVID-19 ubrzava. Sada je zabilježeno 375.000 slučajeva diljem svijeta, te raste iz sata u sat. U takvim okolnostima, Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora i Shinzo Abe, predsjednik japanske vlade, zajednički su odlučili kako je nužno odgoditi Igre 32. olimpijade u Tokiju na datum iza 2020. godine, ali ne kasnije od ljeta 2021., a poradi zdravlja sportaša, svoju uključenih u organizaciju Olimpijskih igara i cijele međunarodne zajednice..." - navodi se u zajedničkom priopćenju koje je objavljeno i na službenoj mrežnoj stranici Međunarodnog olimpijskog odbora.

Najnovije vijesti
Ante Vukičević: Nisam igrao od veljače, ali fizički sam spreman
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
Toni Knežević iz POŠK-a u Bordeaux
Franko Lazić: Svake su pripreme prilika za dokazivanje
BARAKUDE KREĆU S PRIPREMAMA PRED MEĐUNARODNI TURNIR U ŠIBENIKU