Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Rudić, Bijač i Bukić osvojili Talijanski kup
10.03.2019 18:41

 

Rudić, Bijač i Bukić osvojili Talijanski kup

 

Vaterpolisti Pro Recca osvojili su svoj 14. naslov pobjednika Talijanskog kupa. U finalu završnog turnira igranog u Bariju, Pro Recco je svladao Bresciu 10:3 što samo po sebi govori koliko je aktualni prvak Italije bio nadmoćan.

No, ovo je i prvi trofej u Italiji za trio Hrvata - trenera Rudića, vratara Bijača i lijevog vanjskog Bukića. Štoviše, za Ratka Rudića osobito zanimljiv jer mu je prvi klupski naslov u karijeri, u seniorskim uzrastima. Dosad je Rudić osvajao trofeje i medalje samo kao izbornik nacionalnih momčadi. Vratar Marko Bijač je bio sjajan, a Rudić ga je u 30. minuti ili dvije minute prije kraja zamijenio za legendu Stefana Tempestija kako bi i on ubilježio službene minute u finalu.

Novinari iz Italije u prvim reakcijama hvale Rudićevu igru odnosno taktiku u kojoj je naglasak stavljen na ulogama braniča. Ivović, Figari i Molina su 'pokrili' cijelo plivalište. Ujedno se napominje kako je ova utakmica bila i dosad najbolja uopće glede Pro Recca, barem u dosadašnjem dijelu sezone.

 

 
Najnovije vijesti
PH ZA VATERPOLISTICE - Finale, prva utakmica; ŽAVK Mladost - POŠK (srijeda, 22. svibnja - 20.45 PlanetSport)
Obradović, Bušlje i Pavić poveli u finalu
Apsolutna nadmoć Juga CO
ODLUKA NIJE LAKA, ALI MISLIM DA JE PAMETNA
SANDRO SUKNO OBJAVIO KRAJ KARIJERE