Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
REGIONALNA A2 LIGA - osvrt na 12. kolo; Riječka pomoć Sunčanima
10.02.2019 11:40

REGIONALNA A2 LIGA - osvrt na 12. kolo

 

Riječka pomoć Sunčanima

 

 

Ono što smo na određeni način zazivali u najavi ili predskazivali da bi se moglo dogoditi, zbilo se. Na riječkoj Kantridi. Ondje je Primorje EB u nastavku nadmetanja u Regionalnoj A2 ligi - liga za prvaka, svladalo Budvu. Time su Riječani doskočili do 4. mjesta u konkurenciji 6 klubova, ali više od toga čak. Hinićeva je squadra pomogla Solarisu koji se upravo s Budvom i kragujevačkim Radničkim bori za jedno od prva dva mjesta koje vode dalje. Točnije, prvo mjesto vodi izravno u A1 ligu sljedeće sezone, a drugo mjesto u doigravanje. Bilo kako bilo, pobjeda Primorja EB je udaljila Budvu na 5 bodova zaostatka za Šibenčanima i potencijalno svela utrku na samo dva kluba. Riječani su cijelo vrijeme susreta bili značajno bolji, vodili, početkom zadnje dionice čak i 10:5. Briljirao je mladi centar, velika nada hrvatskog vaterpola Lovro Paparić s 4 gola. Zanimljivo je inače da je gost imao čak 4 peterca, od kojih su tri iskoristili.

Solaris očekivano nije imao puno problema doma s novosadskom Vojvodinom.

Slavili su u minulom kolu i šibenski susjedi, Zadar 1952, ali u A2 ligi - ligi za ostanak. Zadrani su pobijedili Kotorane iz Catara i to golom Roka Jurišića samo 8 sekundi prije kraja utakmice. Makarski Galeb i zagrebački Medveščak su poraženi.

 

REZULTATI A2 LIGE - 12. kolo:

Primorje EB - Budva 10:8, Solaris - Vojvodina 13:6, Zadar 1952 - Cataro 8:7, Koper - Medveščak 11:8, Galeb MR - Valjevo 6:10 i Radnički - Nais 7:5.

Najnovije vijesti
U-14 Aquatic festival Istanbul: Visoka pobjeda protiv Slovenaca
KUP RH juniori skupina Zagrebu: Rezultati 3.kola
KUP RH juniori skupina Split: Rezultati 3.kola
Pripreme barakudica
Franulović u Šabac, a Tiozzo i Periš na Malti odnosno Siciliji