Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
06.06.2020 09:49

VIJESTI IZ INOZEMSTVA

 

Crna Gora

Ništa od prvenstva

 

 

Još jedna europska nacija neće ove sezone okončati vlastito ligaško natjecanje koje je prekinuto u ožujku zbog koronavirusa. Crna Gora se tako priključila neslavnom nizu koju čine Italija, Mađarska, Španjolska, Francuska, Rusija, Rumunjska, Belgija...

Vaterpolski savez Crne Gore odlučio je brisati sve rezultate crnogorskih klubova koji se računaju za tamošnje prvenstvo u sezoni 2019./20. Prvaka neće biti, a glede prava za nastup u europskim kupovima, kao mjerodavno će se uzimati poredak crnogorskih klubova u Regionalnoj ligi koja se računa kao temeljni dio Prvenstva Crne Gore. Poredak je - Jadran (HN), Budva, Primorac i Cattaro.

 

 

Mađarska

 

David Mijić ostaje u Kaposvaru

 

Mađarski prvoligaš Kaposvar s novim direktorom kluba, poznatim bivšim reprezentativcem i dvostrukim olimpijskim pobjednikom Rajmundom Fodorom (Sydney 2000. i Atena 2004.), predstavio je momčad za sljedeću sezonu. Ono što je nama u Hrvatskoj zanimljivo da će hrvatski vaterpolist, Osječanin David Mijić ostati i sljedeće sezone u Kaposvaru. U uvjetima kada brojni mađarski klubovi bilo zahvaljuju svim strancima ili značajno smanjuju njihov broj, ostanak jedinog Hrvata u jednoj od najjačih liga u Europi mora biti samo potvrda njegove kvalitete.

 

Najnovije vijesti
Prvenstvo Hrvatske: Mornar BS i Primorje EB za 5. mjesto
Satnica finalne serije Prvenstva Hrvatske
Marino Čagalj karijeru nastavlja u Spandauu 04
PRVENSTVO HRVATSKE - Poredak od 5. do 8. mjesta, uzvrat
Satnica završnog turnira Regionalne lige