Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
PH ZA VATERPOLISTICE - Finale, prva utakmica; ŽAVK Mladost - POŠK (srijeda, 22. svibnja - 20.45 PlanetSport)
22.05.2019 09:16

PRVENSTVO HRVATSKE ZA VATERPOLISTICE - Finale, prva utakmica

 

ŽAVK Mladost - POŠK (srijeda, 22. svibnja - 20.45 PlanetSport)

 

Na zagrebačkom bazenu uz Savu slijed finalnih utakmica ovog proljeća nije završen. Nakon Regionalne vaterpolske lige za muškarce, pa završnog turnira Europa kupa reprezentacija, Regionalne lige vaterpolistica, a nedavno državnog prvenstva za muškarce, pred nama je finale vaterpolistica.

 

O naslovu prvakinja odlučivat će dva sastava, zagrebačka ŽAVK Mladost odnosno splitski POŠK. Prva je utakmica na rasporedu u srijedu, 22. svibnja u 20.45 sati, te uz prijenos na PlanetSport televiziji. Raspoloženja u taborima Zagrepčanki odnosno Splićanki su različita, baš i kompletiranost sastava.

 

- Mi smo kompletne, stanje je stvarno dobro, a glavna je vijest da nam se vratila prva vratarica Nataša Šerkinić. Ona nam je već zadnje dvije utakmice branila po dvije četvrtine - uoči finala će trenerica mladostašica Mia Šimunić.

- Petra Bukić je u boljem stanju nego zadnje, skoro pa dvije godine. Počela je trenirati prije tjedan dana. Gotovo pa da je bila izvan pravog treninga od EP u Barceloni 2018. Sve u svemu, kompletne smo. Dakako, nemamo u sastavu Petre Županić, ali ona od siječnja još ne trenira, odselila se u Sloveniju i u biti ove kalendarske godine igramo bez nje.

 

Tako zbore u taboru Zagrepčanki. U Splitu pak drukčije raspoloženje.

- Mi u Zagreb ne dolazimo kompletni. Nažalost, nedostaje nam baš najbolja igračica, Domina Butić - veli trener Tino Vegar, trener poškovki i pojašnjava.

- Domina ima zadnji dan škole, maturantica je.

 

Opcije Žabica koje su ionako stajale vrlo dobro, visoko, ovime su samo još dodatno porasle. Trenerica Mladosti, Mia Šimunić jasno je istaknula.

- Naravno da opet očekujemo pobjedu, ali nedostaju nam neke malo jače utakmice pa da bi ja sada sigurnošću mogla reći 'e, mi ćemo sada ovo lako dobiti'. U redu, trebali bi ovo pobijediti i jesmo mi zadnje dvije utakmice protiv POŠK-a pobijedile, pa čak i s velikom razlikom. Zadnja utakmica je bila mislim 13:4, ali POŠK-u nije igrala Ivana Butić.

 

S druge strane, Tino Vegar, velik vaterpolist, hrvatski reprezentativac s olimpijskim srebrom iz Atlante 1996, sada učitelj mladih Splićanki uoči dolaska u Zagreb samo će kratko.

- Sad u Zagrebu... možemo probati, nadati se što je moguće boljem otporu, ali realno je Mladost u velikoj prednosti - iskreno će strateg Splićanki.

 

Druga finalna utakmica na rasporedu je u Splitu, u subotu, 25. svibnja, također uz prijenos na PlanetSport TV. Naslov prvakinja Hrvatske osvojit će klub koji prvi ostvari dvije pobjede.

 

Najnovije vijesti
Liga prvaka: Jadran je praktički osigurao elitu
Rezultati 1.kola A1 RVL: Jug AO i Mladost nezadrživi
Rezultati 1.kola A2 RVL: Solaris uvjerljiv; Primorju važni gostujući bodovi
Derbi A1 lige u Zagrebu
LP:Jadran počinje lov na Ligu prvaka