Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Preporuka HVS-a u vezi Koronavirusa (COVID-19)
12.03.2020 09:50

Preporuke HVS-a / Koronavirus

 

Hrvatski vaterpolski savez kontinuirano prati sva događanja vezano za nastali problem sa Korona virusom, u kontaktu je sa nadležnim institucijama RH te ovim putem želimo prenijeti PREPORUKU svim klubovima i članovima HVS-a kako i na koji način se ponašati pri organizaciji prijateljskih i službenih utakmica ili turnira pod ingerencijom HVS-a a sve u skladu s posljednjim preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

 

1. Preporučuje se da se službene utakmice odigravaju bez gledatelja ili u najgorem slučaju s manjim brojem. Gornja granica je 1000 ljudi, broj koji je ograničen od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

 

2. Ako domaćin organizator ipak odluči da se dotična utakmica odigra pred manjim brojem gledatelja (PREPORUKA HVS-a u tom slučaju je maksimalno do 100 gledatelja) isti moraju na sportskom objektu sjediti (biti udaljeni) za 2 sjedeće mjesta jedan od drugog (cca 1 m).

 

3. Pri organizaciji utakmice osigurati na objektu punktove s dezinfekcijskim sredstvima.

 

4. Jasno na objektu istaknuti upute o zaštiti od virusa COVID - 19  – pranje ruku, zaštita pri kašljanju, izbjegavanje dodira lica, usta i očiju rukom, izbjegavanje bliskog kontakta i rukovanja, izbjegavanje okupljanja većeg broja ljudi, provjetravanje zatvorenih prostorija itd.

 

 https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Plakat-za-javne-prostore-B1-COVID-19_HR-ENG.pdf

 

5. Jasno na objektu istaknuti upute o pravilnom pranju ruku  – Hrvatski C. križ.

 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Pranje_ruku_.pdf

 

6. Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog komuniciranja i da se suzdrže od uobičajenog rukovanja i da po mogućnosti izbjegavaju bliži socijalni kontakt.

 

7. Dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37,5o C) da ne dolaze na utakmice (manifestaciju).

 

8. Obavezno prije početka utakmice (manifestacije) dobiti suglasnost nadležnog županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo da su ispunili propisane upute.

 

9. Obavezno sa svim navedenim utakmicu (manifestaciju) prijaviti nadležnoj PU.

 

10. Svu navedenu dokumentaciju sa dobivenom suglasnostima (posebno županijskog stožera civilne zaštite) proslijediti na mail HVS-a: vaterpolo@hvs.hr i Povjerenika: pzn@hvs.hr

 

Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakog dana do 15 h na svojim mrežnim stranicama objavljuje najnovija saznanja u vezi Korona virusa pa stoga HVS preporuča redovito praćenje navedenih priopćenja. 

Najnovije vijesti
BARAKUDE KREĆU S PRIPREMAMA PRED MEĐUNARODNI TURNIR U ŠIBENIKU
Zović potpisao za Spandau 04
PRIJELAZNI ROK (XIII)
HRVATSKI KUP: Trofej za Mornar BS
Bronca za Riječanke