Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
JUNIORSKO SVJETSKO PRVENSTVO (DO 20): Manje promjene u ždrijebu
07.11.2019 09:34

JUNIORSKO SVJETSKO PRVENSTVO (DO 20) - Kuvajt 2019.

 

Manje promjene u ždrijebu

 

Posljednje veliko međunarodno vaterpolsko natjecanje u ovoj kalendarskoj godini bit će Svjetsko juniorsko prvenstvo, igrači do 20 godina, u Kuvajtu od 12. do 20. prosinca. Ždrijeb za ovaj turnir je znan već nekoliko mjeseci, no ipak dogodilo se i nekoliko izmjena, a prvenstveno zbog odustajanja nekih reprezentacija.

Konkretno, bilo je planirano da iz Sjeverne i Južne Amerike na turniru nastupa pet momčadi ili SAD, Kanada, Brazil, Argentina, te je držano slobodno i još jedno mjesto za momčad iz tog dijela svijeta. No, u međuvremenu je Argentina odustala od natjecanja za koji je već bila razvrstana u skupinu B, a ujedno se nije javila zainteresirana i ona moguća peta momčad iz Sjeverne i Južne Amerike.

Tako su ostala ukupno dva upražnjena mjesta, pa je umjesto Argentine u skupinu B sada ubačena Rusija, dok je preostalo slobodno mjesto zauzela momčad iz Azije, reprezentacija Uzbekistana koja je razvrstana u D skupinu.

Ove promjene ne mijenjaju ipak ništa bitnije za hrvatsku reprezentaciju do 20 godina koja je temeljem ždrijeba u A skupini zajedno sa Srbima, Japancima, Kinezima i Južnoafrikancima.

 

Konačan izgled skupina Svjetskog prvenstva u Kuvajtu je:

 

SKUPINA A - Hrvatska, Japan, Južna Afrika, Kina i Srbija

SKUPINA B - Rusija, Kanada, Španjolska, Mađarska i Egipat

SKUPINA C - Crna Gora, Kuvajt, SAD, Italija i Iran

SKUPINA D - Brazil, Uzbekistan, Novi Zeland, Australija i Grčka

 

Podsjetimo, na prijašnjem Svjetskom prvenstvo ovog dobnog uzrasta, u Beogradu 2017, Hrvatska je osvojila srebrnu medalju iza Grčke, a ispred Srbije. Naši će mladići u Kuvajtu prvu utakmicu odigrati 12. prosinca protiv Južne Afrike.

Prvoplasirana momčad iz svake skupine plasirat će se izravno u četvrtfinale, dok će drugo i trećeplasirani sastav osigurati osminu finala.

 

Najnovije vijesti
Počinje i Treća hrvatska liga
PH Seniorke :Rezultati 10.kola
Prvenstvo Hrvatske: Mornar BS i Primorje EB za 5. mjesto
Satnica finalne serije Prvenstva Hrvatske
Marino Čagalj karijeru nastavlja u Spandauu 04