Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Hrvatska - Španjolska i Italija - Mađarska
23.07.2019 21:25

SVJETSKO PRVENSTVO - Gwangju, 15. do 27. srpnja

 

 

Hrvatska - Španjolska i Italija - Mađarska

 

 

 

Još će jednom na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu sve tri medalje u muškom vaterpolu u Europu. Istina da je Australija bila vraški blizu, ali Stari kontinent je ipak obranio primat.

Od tri četvrtfinalna para, najmanje je neizvjesnosti ponudio susret Španjolske i Srbije.

 

SRBIJA - ŠPANJOLSKA 9:12 (1:2, 2:5, 4:3, 2:2)

 

Načelno, bez iznenađenja odnosno lagano ipak u skladu s očekivanim, pa i najavljenim. Srbija nije ovim porazom prestala biti vaterpolska velesila, ali jednako tako s B postavom se ipak teško može do medalje. To je pokazala prva četvrtfinalna utakmica u rasporedu u kojoj su Španjolci od prve minute vodili (0:2, 1:3...), niti jednom ne dopustivši suparniku niti izjednačenje. Repriza finala EP u Barceloni prošle godine kada je pobjednik (tada Srbija) bila odlučena tek petercima, u Gwangjuu se nije ostvarila u neizvjesnosti. Ova je momčad Španjolske ipak prekvalitetna da ne bi, pa i u svom ne baš najboljem izdaju, bila neuhvatljiva za suparnika.. U drugoj je četvrtini bilo 5:1, pa i 7:2 za Španjolce i tu više nikakve dramatike nije bilo

 

MAĐARSKA - AUSTRALIJA 10:9 (3:3, 2:3, 3:1, 2:2)

 

Sekunde, a možda i ne samo sekunde, dijelile su Australce možda i do izravne pobjede ili barem do peteraca. Momčad Elvisa Fatovića je odigrala svoju najbolju utakmicu na turniru. Vodili su većim dijelom susreta, lagano 'pekli na žeravici' Mađare koji su ipak u zadnjoj četvrtini uspjeli povesti 9:7. Australija se vraća golovima Roacha i Kayesa, da bi 7 sekundi prije kraja Kayes bio na 2-3 metra u duelu. Suci nisu mislili jednako kao australska klupa, prekršaj nije dosuđen, ali su Mađari jurnuli u kontru, Suđen je 'običan' prekršaj na Vamosu, koji sa 6 metara, četiri sekunde prije kraja pogađa za konačnih 10:9 i silnu radost Mađarske. Pripomenimo da je za Mađare 10-ak minuta igrao (dao i 1 gol), njihov kapetan Denes Varga.

 

ITALIJA - GRČKA 7:6 (2:2, 2:1, 2:3, 1:0)

 

Još jedna tijesna utakmica u kojoj su Talijani više puta bili u vodstvu, pa i s dva gola prednosti, ali je i Grčka uzvratila, čak i povela (Kolomvos u zadnjoj minuti treće četvrtine) za 6:5 u grčku korist.

Ipak, Talijani su uspjeli poravnati do kraja te dionice, a u zadnjoj je četvrtini jedini pogodak bio djelo Francesca di Fulvija, sa 6 metara za konačnih 7:6 i ulazak u polufinale.

 

U polufinalu će se tako sastati, u četvrtak, 25. srpnja:

Hrvatska - Španjolska (10.00 - HTV 2) i Italija - Mađarska (11.30)

 

Najnovije vijesti
EP:Hrvatska - Grčka u četvrtfinalu u srijedu od 20.30 (HTV 2)
EP:Barakude smireno ušle u drugi tjedan natjecanja
EP: Hrvatice ostale bez četvrtfinala
EP:Barakude u četvrtfinalu na boljeg iz susreta Grčka - Rumunjska
EP:Barakudice traže pobjedu za ulazak u 8!