Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Poslovno prijateljstvo jedne kineske, te tvrtke predsjednika HVS-a
20.03.2020 08:44

DOBRA PRIČA

 

Poslovno prijateljstvo jedne kineske, te tvrtke predsjednika HVS-a

 

 

Splitski dnevnik "Slobodna Dalmacija" iz pera novinara Ivice Markovića, objavila je 19. ožujka 2020. sjajnu priču o pomoći prijatelju u nevolji. Storija tim zanimljivija što dolazi u trenutku globalne borbe protiv zarazne i smrtonosne bolesti, što ova priča svjedoči o dobroti koja živi u nama i nadilazi granice i kontinente. Nama u vaterpolu tim zanimljivija što je u ovoj priči i splitska tvrtka "Deltron" iza koje kao njezin vlasnik i predsjednik Uprave stoji Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Kako ne bi duljili, nudimo vam retke nadahnute priče iz "Slobodne Dalmacije".

 

----

 

 

Divna priča o poslovnom prijateljstvu: splitska tvrtka u vrijeme najgore krize Kinezima je poslala 40.000 maski, a sada i njima stiže velika pošiljka

 

"Slijedeća priča najbolje pokazuje da se dobro dobrim vraća, odnosno da u svim dijelovima svijeta postoje dobri ljudi koji žele pomoći.

Istinski junaci ove priče su djelatnici kineske tvrtke "Gree", poznatog proizvođača klimatizacijskih uređaja i tvrtke "Deltron" iz Splita, poznatog distributera klimatizacijskih uređaja.

Kako bi se odužili tvrtki "Deltron", koja je donacijom, pred mjesec i pol dana, u Kinu, u jeku najgore epidemije koronavirusom u toj zemlji, poslala 40 tisuća zaštitnih maski, menadžment tvrtke "Gree" odlučio im je vratiti istom mjerom te u Hrvatsku, koja se upravo suočava s velikom koron krizom, poslati prvu pošiljku - maski.

- Naši poslovni prijatelji i partneri iz tvrtke "Gree" izvijestili su nas, pred nekoliko dana, da su nam poslali prvu pošilju maski, jer znaju da ih sada nedostaje u Hrvatskoj. Također su nas izvijestili kako će nam još poslati zaštitnih maski i to sukcesivno, odnosno kako ih budu nabavljali - kazuje Mladen Drnasin, predsjednik Uprave tvrtke "Deltron".

Tvrtka "Deltron" je pred mjesec i pol dana zadužila svoje kineske prijatelje.

- Oni su nas, u jeku najgore epidemije koronavirusom u Kini, kontaktirali i zamolili da, ukoliko možemo, pronađemo na europskom tržištu zaštitne maske i da im ih pošaljemo u Kinu. To smo i učinili. "Razletjeli" smo se i pronašli i kupili 40 tisuća zaštitnih maski i donirali ih Kinezima. O njihovoj zahvalnosti ne moram trošiti ni riječi, a koliko su nam zahvalni najbolje, sada pokazuje ova njihova gesta - kazuje Drnasin.

Zaštitne maske su na putu za Hrvatsku.

- Njihova donacija Hrvatskoj već je krenula prema nama i vrlo brzo je očekujemo. Maske ćemo dostaviti onim ustanovama kojima je to sada najpotrebnije. Čim zaštitne maske dođu u Hrvatsku o svemu ćemo izvijestiti Krizni stožer i po njihovom naputku ćemo maske dostaviti svima onima za koje Krizni štožer ocijeni da su im maske najpotrebnije - zaključuje Mladen Drnasin.

O kolikom ukupnom broju maski se radi Drnasin nije znao reći, ali je naglasio kako misli da svakako neće biti manje od one brojke, koju je "Deltron" poslao u Kinu.

 

Ivica Marković,

"Slobodna Dalmacija" - 19. ožujka 2020.

 

 

 

https://slobodnadalmacija.hr/split/divna-prica-o-poslovnom-prijateljstvu-splitska-tvrtka-u-vrijeme-najgore-krize-kinezima-je-poslala-40-000-maski-a-sada-i-njima-stize-velika-posiljka-1010321

 

Najnovije vijesti
BARAKUDE KREĆU S PRIPREMAMA PRED MEĐUNARODNI TURNIR U ŠIBENIKU
Zović potpisao za Spandau 04
PRIJELAZNI ROK (XIII)
HRVATSKI KUP: Trofej za Mornar BS
Bronca za Riječanke