Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
PH SENIORKE - Mladost i POŠK otvaraju (PlanetSport TV) , Slavonke nove prvoligašice
17.01.2019 15:13

Mladost i POŠK otvaraju PH, Slavonke nove prvoligašice

 

Ovog vikenda počinje nova sezona Prvenstva Hrvatske za vaterpolistice. Točnije, početak je već u petak (18. siječnja – 20.45) i to odmah s najjačom mogućom utakmicom. Derbijem ŽAVK Mladosti i POŠK-a, pred kamerama PlanetSport TV. Riječ je o dva najjača, najkvalitetnija sastava u hrvatskom ženskom vaterpolu. Konačno, ova su dva kluba nedavno igrale i u finalu Hrvatskog kipa u Dubrovniku. Tada su Žabice bile uvjerljivo bolje slavivši 15:7, iako valja navesti i da su Splićanke bile oslabljene neigranjem vratarke, reprezentativke Irene Barišić.

 

- Vjerujem da bi sada utakmica mogla biti ipak malo 'ozbiljnija', želim reći nešto neizvjesnija – govori Tino Vegar, trener splitskih vaterpolistica.

 

- Doduše, kada se prisjetimo finala u Gružu, bilo je i tada nekih trenutaka kada bi se mi malo, donekle uspjele primaknuti. Sada smo jači za Irenu Barišić koja istini za volju nije trenirala 25 dana, makar je i takva sigurno vrlo, vrlo dobra.

 

Sličnog je razmišljanja i Mia Šimunić, trenerica Mladosti.

 

- Splićanke su sada sigurno jače, uz sve postoji i mogućnost da im zaigra i Leonarda Pavić. Što se nas tiče, Emmi Miljković se zadnjih dana malo žalila na neke bolove u plućima, bit će da je riječ o možda i malo prehlade.

 

Uoči početka novog Prvenstva Hrvatske za žene, valja navesti i još nešto. Ove će sezone u državnom se prvenstvu nadmetati i Slavonke! Naime, u odnosu na prošlu sezonu nema nažalost Dubrovkinja iz Juga CO, ali su zato zanimanje iskazala dva slavonska kluba – osječka Mursa i Marsonia iz Slavonskog Broda. Oformili su zajedničku ekipu koja će nastupati pod imenom Mursa/Marsonia, svoje će domaće utakmice igrati na bazenu u Slavonskom Brodu.

 

Parovi 1. kola Prvenstva Hrvatske za žene:

 

Petak, 18. siječnja

 

ZAGREB (20.45) Mladost - POŠK, plivalište uz Savu (PlanetSport TV)

 

Subota, 19. siječnja

 

RIJEKA (18.00) Primorje EB – Viktoria, plivalište Zdravko Ćiro Kovačić

 

Subota, 26. siječnja

 

SLAVONSKI BROD (17.00) Mursa/Marsonia – Bura, plivalište Vijuš

Najnovije vijesti
EP U-15: Mozara sa zvukom sirene
SP Gwangju:Hrvatska protiv Njemačke u četvrtfinalu SP (utorak, 23. VII. - 08.30, HTV 2)
EP-U-15:Uvjerljiva pobjeda naših mladića
Live streaming i live scoring iz Burgasa
Promo-video Barakuda