Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Mladost kroz rulet peteraca u finale
22.12.2018 22:24

 

JADRAN 16 (11) MLADOST 17 (11) (2:3, 2:3, 3:3, 4:2 - 5:6 peterci)

 

DUBROVNIK - Plivalište Gruž. Gledatelja 100. Suci: Obradović i Ivanovski (obojica iz Crne Gore). Opunomoćenik: Grbin (Korčula).

 

JADRAN: Anić (10 obrana), Kunac, Zović 1, Krapić 1, Z. Butić 1, Pejković, Power, Popović 1, Visković 2, Milardović 1, Šetka 1, Bego, M. Podrug, Delić 3. TRENER: Ivan Asić.

 

MLADOST: Marcelić (12 obrana), Radu 1, Miloš 2, Čagalj 1, Ćuk 1, Petković 1, Anzulović, Lazić, L. Bajić, Bijaka, Buljubašić 2, Harkov 2, Jurlina, Herceg 1. TRENER: Zoran Bajić.

 

OSOBNE POGREŠKE: Jadran 13, Mladost 19. ŽUTI KARTON: trener Asić (21). TREČA

OSOBNA POGREŠKA: Čagalj (27), Harkov (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 9-18 (50%), Mladost 5-11 (45%)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IZVOĐENJE PETERACA: 12:11 Z. Butić; 12:12 Radu; 13:12 Visković; 13:13 Ćuk; 14:13 Zović; 14:14 Petković, 15:14 Šetka; 15:15 Miloš; Delić - Marcelić brani; Lazić - M. Podrug brani; 16:15 Z. Butić; 16:16 Radu; Visković - vratnica; Ćuk - M. Podrug brani; Zović - Marcelić brani; 16:17 PetkovićMladost kroz rulet peteraca u finale

 

Drugog dana nadmetanja na Final Fouru Hrvatskog kupa, konačno i prva vrlo kvalitetna utakmica dva izjednačena sastava. Uostalom, koliko bila dramatična najbolje svjedoči činjenica da je pobjednik odlučen tek petercima.

Mladostaši su krenuli bolje, točnije učinkovitije u napadu. Petković izvana s igračem više odnosno Buljubašić na drugoj vratnici, na dodavanje Miloše i ponovo s igračem više za vodstvo Žabaca 2:0. U tom je razdoblju još vratar Mladosti 'skinuo i jedan zicer' Krapiću s dva metra. Ovo ipak nije nimalo pokolebalo jadranaše. Štoviše, potpuno su se vratili, izjednačivši na gotovo pa istovjetan način. Šut s lijevog krila s brojčanom prednošću u izrađenim akcijama. Prvo mladi Delić, a onda i Milardović na dodavanje Šetke. Predobro, a nadasve brzo da bi vratar stigao reagirati - 2:2.

Zagrepčani međutim uspijevaju vrlo brzo vratiti prednost u svoju korist. Primarno zaslugom centra Cosmina Radua koji je sinoć 'poizbacivao' pola Jadrana. Samo u prve dvije četvrtine Radu je izborio čak 5 napada s igračem više. Uz sve, upravo je Radu u zadnjoj minuti prve četvrtine pogodio za novo vodstvo Mladosti (3:2) nakon što je 'navukao' suparničkog centra Krapića u borbu na 2 metra. Početkom druge dionice Žapci iznova dolaze do dva gola plusa i to će zapravo i održavati do poluvremena. Rus Harkov je pogodio za vodstvo Mladosti 4:2, smanjio je Šetka, ali kako i kada god bi Jadran smanjivao na gol zaostatka, tako bi s vanjske linije, Miloš Ćuk i Lovre Miloš pogađali za vodstvo Zagrepčana 6:4 nakon prve dvije četvrtine.

U trećoj, u dva uzastopna napada odnosno u samo 50 sekundi žilavi Jadran se iznova vraća. Prvo odlični ljevak Visković pogađa za prvi gol 'iz igre' (5:6), pa potom Z. Butić s desnog krila (6:6) sredinom treće četvrtine. U zadnje dvije minute ove dionice, nakon gola sa svake strane, ušlo se još uvijek rezultatski poravnato (7:7). Mladost je u problemima jer joj je kompletna branička linija (Čagalj, Buljubašić i Biljaka) opterećena s dvije osobne. No, po 2 osoben imaju kod Zagrepčana još i Miloš, Harkov, Anzulović. Posljedica vrlo agresivne obrane. Uz to, Žapcima je malo stao igrač više, samo što isti problemi počinju moriti i jadranaše. No, u zadnjoj minuti dva genijalna poteza Mladosti u napadu. Nakon za njih već upropaštenog napada s igračem više, loptu prima Lovre Miloš i sa 5 metara gromovito zakucava za vodstvo 8:7, a u sljedećem napadu Čagalj parabolom iz mrtvog kuta prebacuje vratara i pogađa za 9:7 u korist Mladosti. Potom... veliki preokret momčadi Zvončaca.

U prvih četiri i pol minute posljednje dionice redom se rešeta mreža Marcelića. Prvo Visković, pa Krapić s 2 metra na asist Viskovića, i onda nakon divovske borbe na centarskoj poziciji, Popović iz drugog pokušaja nakon što mu je jednom šut iz neposredne blizine Marcelić obranio. Jadran je poveo 10:9 za ključanje vode u Gružu. Samo, i Mladost je mačka sa 7 života. Puno su to puta dokazali ove sezone.

Buljubašić poravnava 3 minute dokraja na dodavanje Petkovića s igračem više, da bi pola minute kasnije Harkov poput glisera otplivao u kontru za novi preokret, sada je Mladost vodila 11:10. U zadnjoj minuti Marcelić je uspio obraniti čak dva udarca jadranaša (Zoviću i Šetki). Međutim, jedno više nije mogao. Samo 7 sekundi prije kraja, u novom napadu Jadrana s igračem više, odličan Marin Delić pogađa za 11:11 odnosno rulet peteraca.

 

 

Zoran Bajić, trener Mladosti: 

Imali smo cijelo vrijeme inicijativu, ali smo bili nervozni i kod 6:4 nismo iskoristili četiri iste prilike za 'prelomiti' utakmicu. Jurcali smo bespotrebno, radili tehničke pogreške i tako sebe doveli u problem. Sretno i spretno smo pobijedili, a finale je nova utakmica. Potrudit ćemo se, kada smo već ovdje, probati osvojiti Kup.

 

Ivan Asić, trener Jadrana:

 

- Vrlo dobra utakmica, jako tvrda. Mi smo parirali Mladosti, čestitam svojim igračima, pokazali su karakter. Žao mi je ovako izgubiti utakmicu.

Najnovije vijesti
Ivica Tucak: Motivacija nam je na najvišoj razini
Počeo ženski kamp HVS-a u Varaždinu
Završio kamp HVS-a u Šibeniku
Barakude odletjele za Beograd
U15 ženska reprezentacija počela pripreme za Europsko prvenstvo