Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Poraz i od Japana
11.07.2019 21:22

Poraz i od Japana

 

HRVATSKA - JAPAN 16:17 (3:7, 5:4, 4:4, 4:2)

 

 

HRVATSKA: Podrug, Lazić 2, Herceg 2, Biljaka, Z. Butić 2, Pejković 2, Paparić 1, Buha 4 (1), Valečić, I. Živković, Delić 3, Rakovac, Vukojević.

 

 

JAPAN: Nishimura, Inaba 5 (1), Date 6, Kobayashi 1, Ichimura, Kageta, Nitta 2, Aizawa, Mizutani, Tsuta, Suzuki 3, Miyazawa, Ogura.

 

PETERCI: Hrvatska 1-1, Japan 1-1.

 

Poraz u četvrtfinalu od SAD dan ranije, a samim tim i ispadanje iz kruga momčadi koje će se na Univerzijadi boriti za medalju, očito je bio daleko veći šok za naše vaterpoliste nego Japance. U utakmici za poredak od 5. do 8. mjesta, ponovila se u biti priča iz prvog dijela nadmetanja, borbe u skupini. Tada su se također sučelile ove dvije reprezentacije, a i tijek susreta je bio po mnogočemu identičan. Od lošeg otvaranja, preko puno pogodaka i problema s velikim brojem osobnih pogrešaka naših igrača. Nažalost, jedina je razlika, ali ključna što je za razliku od utakmice u skupini koju je Hrvatska tada minimalno dobila (19:18), sada uslijedio poraz.

Zanemarimo li početno vodstvo od 1:0, sve ostalo vrijeme je Japan bio u vodstvu. Nerijetko čak i sa 6 pogodaka prednosti (9:3, 10:4, 11:5). Pa ipak, pet minuta prije kraja Hrvatska je uspjela izjednačiti (15:15), no Suzuki je uništio naše snove. On je bio egzekutor u dva napada s igračem više za japansko vodstvo 17:15 koje je desetak sekundi prije kraja samo uspio ublažiti Delić.

Hrvatska će slijedom ovoga, u petak, 12. srpnja igrati za 7. mjesto na Univerzijadi protiv Australije s početkom u 17.30 sati  

Najnovije vijesti
Ivica Tucak i Perica Bukić podržali Aktivnu Hrvatsku
Vlachopoulos i službeno u Brescii
PRIJELAZNI ROK (II)
VIJESTI IZ INOZEMSTVA
VATERPOLSKE CRTICE (VII)