Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
IN MEMORIAM Preminuo Zlatko Ćuk
28.03.2020 14:32

In memoriam

 

Preminuo Zlatko Ćuk

 

U Splitu je, u dobi od 69 godina preminuo Zlatko Ćuk, poznati vaterpolski sudac koji je sudio u bivšoj Jugoslaviji, ali od stjecanja nezavisnosti i u Prvenstvu Hrvatske. Između inog, jedne je sezone sudio i finale za naslov prvaka Hrvatske. Zlatko Ćuk nije bio sudac s međunarodnog popisa, ali je u hrvatskim vaterpolskim krugovima bio silno cijenjen.

Ovaj istinski zaljubljenik u vaterpolo, i u minulih je 15-ak umirovljeničkih godina, bio stalni posjetitelj vaterpolskih utakmica, posebice dakako u Splitu. Vaterpolo je volio, živio, u njemu je 'guštao'. Živio je u Splitu, na Bačvicama ili praktički samoj kolijevci našeg vaterpola gdje je početkom 20. stoljeća i odigrana prva vaterpolska utakmica u Hrvatskoj. Srcu mu je možda najbliži bio POŠK, ali jednako dragi i Mornar, Jadran. Jednostavno, Zlatko Ćuk je bio obožavatelj vaterpola i pasionirani zaljubljenik u splitski vaterpolo. Ćukov sportski krug prijatelja su činili i košarkaši poput Damira Šolmana, Branka Macure, Josipa Bilića, a iz vaterpola Željko Kaurlotto, Nenad Periš, Deni Lušić, Đorđe Pavlović... Osobito je blizak bio s pokojnim hrvatskim izbornikom Brunom Silićem.

Iza sebe je ostavio suprugu i kćerku, a svima nama iz vaterpolske obitelji pregršt najljepših uspomena na divne trenutke življenja, radosti i 'ćakule' uz bazen i o bazenu.

Hrvatski vaterpolski savez izražava najdublju sućut obitelji preminulog Zlatka Ćuka kojeg nikada nećemo zaboraviti.

 

 

Najnovije vijesti
Hrvatska reprezentacija na pripremama u Dubrovniku od 10. do 14. lipnja
SRETAN ROĐENDAN - Maro Balić
Dva najljepša dana u POŠK-ovoj povijesti
Jugovo slavlje na Margitszigetu prije 4 godine
Nathan Power otišao iz Jadrana