Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
EP: Barakude večeras (20.30 - HTV 2) igraju protiv Crne Gore za četvrtfinale
16.01.2020 09:41

EUROPSKO PRVENSTVO - Budimpešta 2020.

 

Barakude večeras (20.30 - HTV  2) igraju protiv Crne Gore za četvrtfinale

 

Pred Barakudama je večeras prvi cilj. Minimalistički, ali ipak prva 'meta' koju su si 'nacrtali' na ciljniku želja ovog siječnja u Budimpešti. Osvojiti skupinu! To bi pak značilo izravan ulazak u četvrtfinale Europskog prvenstva, 'preskakanje' osmine finala ma koliko god ono bilo rezultatski izvjesno, te tri slobodna dana.

- To je nešto na što smo se već naviknuli iz nekih prijašnjih natjecanja. Od prošlog Europskog prvenstva u Barceloni 2018, preko prijašnja dva svjetska prvenstva u Gwangjuu prošle godine odnosno Budimpešte 2027. - prisjeća se i sam naš izbornik Ivica Tucak.

Za ostvarenje tog prvog cilja trebat će svladati Crnu Goru. Momčad koja je 10. mjestom baš u Južnoj Koreji prošlog srpnja malo uzdrmana, sastav koji je ovdje došao sa četvoricom debitanata.

- To je nešto izmijenjena Crna Gora. Prvenstveno zato jer nema iskusnog Mlađana Janovića, ali ti debitanti, mlađi igrači nemaju iskustvo, ali daju jednu dodatnu energiju, žar. Mladi su, željni dokazivanja i samim time su još opasniji - veli Tucak.

Crnogorski su debitanti, spomenimo i to - drugi vratar Tešanović, te Pješivac, Vidović i Obradović. I nisu baš slučajno u reprezentaciji, već poradi kvalitete.

- Znam da će protiv nas igrati zonu, vrlo usko u obrani. Plivački su moćni, pa će i utakmica biti takva. Puna plivanja, s iznimnom energetskom potrošnjom. No, mislim da smo mi kako iskusniji, tako i kvalitetniji. Da nas čeka težak posao, najteža utakmica u skupini, to se podrazumijeva i to smo znali unaprijed.

Jedan od naših najboljih igrača iz utakmice protiv Njemačke, Lovre Miloš jednako će optimistično, ali i oprezno.

- Vjerujem da smo na svakom mjestu ipak mi barem mrvicu bolji. Treba ih maksimalno ozbiljno shvatiti i tako pristupiti utakmici.

Što se tiče stanja u našoj momčadi ono je najbolje moguće. Nema problema s ozljedama ili bolestima, te neka se takvo stanje jasno samo i nastavi. U razdoblju između 1. i 2. kola, naši su mladići redovito trenirali. Domaćin je inače u tu svrhu osigurao bazene, kako na Margit Szigetu, otoku na kojem je naša reprezentacija i smještena, tako i na obližnjem, a legendarnom plivalištu Bela Komjadi. Jučer su se zato dečki veselili i čestitali kolegicama, Barakudicama na velikoj pobjedi nad Srbijom koja ih 'gura' u predvorje četvrtfinala. Vodstvo Hrvatskog vaterpolskog saveza počastilo je pak stručni stožer ženske vrste večerom, nazdravljajući jednom uspjehu, s nadom dakako i u novi. Onaj kojem se nadamo već večeras.

---

Hrvatska - Crna Gora

 

Omjer na europskim prvenstvima


5  3  0  2  42:41

Ukupan omjer


31  20  3  8  273:228

 

Najnovije vijesti
Pripreme ženske kadetske reprezentacije (do 16 godina) na Korčuli
Kamp HVS-a u Zadru
PRVENSTVO HRVATSKE - Žene, za 3. mjesto; Primorje EB - Bura igrat će u subotu, 8. kolovoza
Izbornik Tucak odredio reprezentativce za pripreme na Korčuli
PRIJELAZNI ROK (XII)