Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
EP:U četvrtfinale vodi samo pobjeda nad Slovakinjama
17.01.2020 21:32

EUROPSKO PRVENSTVO - Budimpešta 2020.

 

 

U četvrtfinale vodi samo pobjeda nad Slovakinjama

 

 

Uoči zadnjeg kola nadmetanja po skupinama u ženskom turniru Europskog prvenstva u glavnom mađarskom gradu, u A skupini je sve jasno, barem s hrvatskog gledišta. Budući da je Slovačka svladala Srbiju 6:2 u 4. kolu, te Srpkinje 'prikovala' na dno gdje će i ostati budući da u zadnjem kolu igraju protiv Mađarica, na tablici je u borbi za četvrto mjesto stanje sljedeće.

Slovačka ima 3 boda, baš kao i Hrvatska, ali i značajno bolju gol-razliku. Slovačka je 12:71 (-59), dok su naše djevojke s gol-razlikom 19:85 (-66).

Računica je dakle kristalno čista i jasna. Hrvatska za prolazak nužno mora samo i jedino jedno - pobijediti! Slovakinjama dakle igra i remi, što za Barakudice nikako nije opcija. Iz tabora naše reprezentacije poručuju kako su se oni za predstojeću utakmicu protiv Slovakinja počele pripremati još od utakmice protiv Srbije. U pripremnim utakmicama je Hrvatska bilježila pobjede nad Slovačkom, pa i vrlo uvjerljivo, iako doduše Slovačka na tim utakmicama nije igrala, u najjačem sastavu. No, valja imati vjere u naše djevojke, posebice vrate li se i budu spremne za igru obje sestre Butić u što pak vjeruje izbornik Ćaleta.

Nova presudna utakmica Hrvatska - Slovačka na rasporedu je u nedjelju u 13.00 sati.

 

Najnovije vijesti
A1 RVL: Bodovi ostali na Savi
A2 RVL: Zemun na Višnjiku bolji od Zadra 1952
RVL za vaterpolistice: Završni turnir u Zagrebu, 22. i 23. veljače
A1 RVL: Jugaši ‘ugasili‘ Crvenu zvezdu u četvrtoj četvrtini
A1 RVL: Jugaši 'gase' Zvezdu, Smodlaka dolazi uz Savu