Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
PRIJELAZNI ROK (I)
17.05.2020 15:30

PRIJELAZNI ROK (I)

 

Aktivan Pro Recco, miruje Ferencvaros

 

 

Nešto ranije nego prijašnjih godina, a iz dobro poznatih razloga uvjetovanih koronavirusom koji je 'poništio' cijeli niz nacionalnih liga (Mađarska, Italija, Španjolska, Francuska, Rusija...), u Europi je startao prijelazni rok. Za razliku od bazena koji miruju, barem kada su utakmice u pitanju, vaterpolsko tržište igrača je podosta živo. Stoga smo odlučili pratiti i periodično objavljivati popis odlazaka i dolazaka igrača po državama i klubovima, ali temeljem osnovnog preduvjeta - da je posao doista i zgotovljen.

Dakle, na ovom mjestu se nećemo baviti glasinama o tomu je li tko negdje otišao/došao, tko s kim pregovara i ako pregovara, već ćemo samo zbirno bilježiti (jednom tjedno) obavljene ili zaključene odlaske i transfere. Dakako da ćemo po spoznaji nekog transfera, prije svega hrvatskih igrača, nastojati reagirati objavom istog trenutka, ali zbiran pregled obavljenih transfera po Europi objavljivat ćemo svake nedjelje.

U prvom pregledu prevladavaju u najvećoj mjeri klubovi iz Mađarske i Italije, što nije čudo jer se radi o velikim tržištima, ali i državama u kojima vaterpola više ove sezone neće ni biti. Logično je onda da su baš ti klubovi prvi krenuli u osvježavanje momčadi. Postoji i još jedan razlog velike aktivnosti u konkretno Mađarskoj. Ondje je jedan klub prvo ostao bez sponzora (OSC), da bi isti sponzor otišao u drugi klub (Vasas), a u velikim se problemima u međuvremenu našao treći klub (Eger) To je već posljedično imalo solidnu migraciju igrača, ali i trenera. Zasad je zamjetno da se prvak Europe Ferencvaros ne spominje u transfer-kontekstu, što ne znači da će tako i ostati. S druge pak strane uobičajeno je aktivno stanje u Pro Reccu, iako novi trener Gabi Hernandez uz upravu Đenovljana mijenja klupsku politiku. Konkretno, Hernandez je sam najavio kako ne želi imati kao prijašnjih sezona 'višak' igrača, nego njih 15-16.

U Hrvatskoj zasad još nema velikih obavljenih transfera, ali i to je za shvatiti jer je pred nama tek nastavak natjecanja u doigravanju za naslov prvaka države, pa konačno i završni turnir Regionalne lige.

 

 

HRVATSKA

 

 

Jug AO:

 

- produžio ugovor: Luka Lončar

 

 

ITALIJA

 

Pro Recco

 

- produžio ugovor: Dušan Mandić

- otišli: trener Ratko Rudić (kraj karijere), Andro Bušlje, Filip Filipović, Joe Kayes, Andrea Fondelli

- došli: trener Gabriel Hernandez, Nicholas Presciutti (Brescia), Nicolo Figari (Brescia), Tomaso Negri (Posillipo)

 

Brescia

 

- otišli: Antonio Buha, Alessandro Nora

 

 

Palermo

 

- došli: trener Marco Baldineti (Sport Management)

 

Sport Management

- otišli: trener Marco Baldineti (Palermo), Matthew Zammit, Jovan Sarić, Dragan Drašković

 

 

 

MAĐARSKA

 

Vasas

 

- došli: trener Lajos Vad (OSC), Branislav Mitrović (OSC), Viktor Vadovics (Miskolc), Bence Batori (Szolnok), Kristof Szatmari (Szolnok), Draško Brguljan (OSC), Sava Ranđelović (OSC)

 

Eger

 

- otišli: trener Norbert Dabrowski (BVSC, sportski direktor), Denes Dorian Lukas (Miskolc), Marton Magyar (Miskolc)

- došli: Balint Lorincz (Miskolc)

 

 

Szolnok

 

- otišli: Viktor Rašović, Đorđe Lazić, Gavril Subotić, te Kristof Varnai (OSC), Bence Batori (Vasas), Kristof Szatmari (Vasas)

- došli: Adam Nagy (Miskolc), Gergo Kovacs (OSC), Akos Konarik (Ujpest Torna)

 

OSC

 

- otišli: trener Lajos Vad (Vasas), Andrija Prlainović (Marseille), Lukas Seman (Miskolc), Gergo Kovacs (Szolnok), Draško Brguljan (Vasas), Sava Ranđelović (Vasas), Aleksa Ukropina, Nemanja Ubović

- došli: trener Daniel Varga

 

 

Miskolc

 

- otišli: trener Ladislav Vidumansky, te Adam Nagy (Szolnok), Viktor Vadovics (Vasas), Balint Lorincz (Eger), Ognjen Stojanović, Miloš Miličić, Saša Mišić, Dimitrije Kriještorac, Edoardo Manzi,

- došli: trener Istvan Kis, Lukas Seman (OSC), Tomas Hoferica (Reims), Lukacs Abel (Honved), Denes Dorian Lukas (Eger), Richard Berki (Szeged), Barnabas Biros (Kaposvar), Martona Magyar (Eger)

 

 

Ujpest Torna

 

- otišli: trener Tibor Benedek (završio karijeru), Akos Konarik (Szolnok)

- došli: trener Balasz Vince

 

 

 

FRANCUSKA

 

Marseille

 

- došli: Andrija Prlainović (OSC)

 

Najnovije vijesti
Ivan Krapić seli u Francusku
Andrija Vlahović iz Solarisa na Siciliju
Dopuštene utakmice na otvorenim bazenima od 30. V., a u natkrivenim od 13. VI.
U POSJETU BARAKUDAMA - Ivan Buljubašić
Splitski bazen na Zvončacu uskoro očekuje novo ruho