Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
EP:Barakude u četvrtfinalu na boljeg iz susreta Grčka - Rumunjska
19.01.2020 08:02

EUROPSKO PRVENSTVO - Budimpešta 2020.

 

Barakude u četvrtfinalu na boljeg iz susreta Grčka - Rumunjska

 

U glavnom mađarskom gradu je okončan prvi dio natjecanja u muškom dijelu turnira. Sada je i službeno jasno, makar je i ranije bilo dosta izvjesno, kako će Barakude u srijedu, 22. siječnja, u četvrtfinalu za suparnika imati boljeg iz dvoboja Grčka - Rumunjska. Naša četvrtfinalna utakmica na rasporedu je u 20.30 sati i jasno u prijenosu na HTV 2 i Hrvatskom radiju.

Posljednji dan natjecanja obilježila je rekordno visoka pobjeda Mađarske nad Maltom, čak 26:0 što je novi rekord ili najviša pobjeda u povijesti europskih prvenstava. No, vrlo zanimljiva je bila i utakmica Rumunjska - Rusija. U ovom su susretu Rumunji odigrali svoju najbolju utakmicu dosad na turniru, te se u zadnji trenutak spasili zadnjeg mjesta u skupini. Odlično odigravši prvenstveno u obrani, Rumunjska se bodovno poravnala s Rusijom i Nizozemskom, ali zbog bolje gol-razlike su Radu i društvo na koncu treći i idu u osminu finala. Drugim riječima, još su uvijek u borbi i za odlazak na predolimpijski turnir u Rotterdamu. Nizozemska je imala slabašnu šansu u zadnjoj utakmici cijelog muškog dijela turnira. Nizozemci su naime trebali protiv Srba izgubiti s 3 ili manje golova razlike. Što je najbolje, Tulipani su sjajno i igrali više od dvije četvrtine. Prvu su dionicu dobili 1:0, vodili su i 2:0, a sredinom treće četvrtine i 4:3. Tu su stali, ponestalo im je snage, te je Srbija na koncu pobijedila 11:4.

Što se rekorda tiče, njih su zapravo posljednjeg dana natjecanja 'jurili' Španjolci i Mađari protiv Turaka odnosno Maltežana. Gol-razlika je naime odlučivala o pobjedniku u njihovoj skupini, a drugo mjesto iz te skupine kasnije vodi na Srbiju što su jasno obje momčadi htjele izbjeći. Španjolska je pobijedila Tursku 24:7, ali to nije ništa prema Mađarima koji su trebali minimalno 20 golova razlike. Na kraju su pobijedili Maltu 26:0, novi apsolutni rekord svih europskih prvenstava.

 

 

 

Parovi sljedećeg kruga nadmetanja  - muškarci:

 

Ponedjeljak, 20. siječnja

 

Poredak od 13. do 16. mjesta

 

Slovačka - Malta i Nizozemska - Francuska

 

Osmina finala

 

Crna Gora - Turska (pobjednika čeka Italija)

Njemačka - Španjolska (pobjednika čeka Srbija)

Rusija - Gruzija (pobjednika čeka (Mađarska)

Rumunjska - Grčka (pobjednika čeka Hrvatska)

 

Najnovije vijesti
A1 RVL: Bodovi ostali na Savi
A2 RVL: Zemun na Višnjiku bolji od Zadra 1952
RVL za vaterpolistice: Završni turnir u Zagrebu, 22. i 23. veljače
A1 RVL: Jugaši ‘ugasili‘ Crvenu zvezdu u četvrtoj četvrtini
A1 RVL: Jugaši 'gase' Zvezdu, Smodlaka dolazi uz Savu