Naslovnica Reprezentacije
Klupska natjecanja
Natjecanja mladih
Galerija O nama
Vrijeme: 10.01.2017 20:00
Bazen:
SASTAV
SASTAV
Po četvrtinama
1:4
0:5
2:5
4:4
Igrač više
0/0 : 0/0
Trener: Ivica Tucak
Suci:
Delegati:
Osvrt

Očekivano uvjerljiva pobjeda, ali pred iznenađujuće puno gledatelja. Hrvatski su vaterpolisti u trećem nastupu ovosezonske Svjetske lige slavili i treći put, ponovo vrlo nadmočno, no ono što je temeljno obilježje utakmice je nestvarno velik broj gledatelja.
Tribine plivališta Peter van den Hoogenband u Eindhovenu, istom onom na kojem je u siječnju 2012. odigrano EP, bile su i doslovno premalene za primiti sve gledatelje. Dupkom, do vrha bazena, natiskali su se gledatelji, njih čak 2.500. Ulaznice za gostovanje Hrvata u Eindhovenu su planule kao od šale, bazen rasprodan do posljednjeg mjesta. U takvom ugođaju koji mora da je iznenadio i Tuckove izabranike, Barakude su doista dale sve od sebe. Momčad s nekolicinom što povratnika ili debitanata (Čagalj, Lozina, K. Milaković) nije pokatala milosti za domaćina, te nimalo dojmljena velikim brojem nizozemskih navijača, do vrha su napunili Wagenaarovu mrežu.
Sve je bilo razriješeno već u prve dvije četvrtine budući da je nakon njih već Hrvatska imala prednost 9:1. Golovima je prednjačio Anđelo Šetka sa čak šest golova. Odličan je bio naš napad s igračem više, kao i obrana u trenucima kada smo se morali braniti s jednim manje. Sve u svemu, kako igrački, rezultatski, ali tako više sveukupnim dojmom, Barakude se vraćaju iz Eindhovena s punim ulovom i maksimumom od 9 bodova iz tri utakmice odnosno vrlo jasno istaknutom kandidaturom za osvajanje prvog mjesta u skupini, samim time i nastupom na završnom turniru ovogodišnje Svjetske lige.
U drugom susretu 3. kola B skupine, Grčka je u Ateni pobijedila Francusku izbornika Hrvoja Hrestaka 16:7 (4:3, 4:1, 5:2, 3.1).

Autor:Dean Bauer

Izvor:Sportske Novosti